Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ford Pro: Νέο ηλεκτρικό e-Transit Custom

Ελλάδα 19:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ford Pro: Νέο ηλεκτρικό e-Transit Custom

ΝΕΑ

Ford Pro: Νέο ηλεκτρικό e-Transit Custom

ΝΕΑ

Τα τελευταία χρόνια η Ford έχει μια ηγετική παρουσία στον τομέα των επαγγελματικών αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορούμε να δούμε το επιβεβαιώνει εμπράκτως αφού λίγες μέρες μετά την οδηγική παρουσίαση του e-Transit στην Βαρκελώνη, η Ford παρουσιάζει επίσημα το δεύτερο της ηλεκτρικό βαν που θα μπει στην παραγωγή στο δεύτερο εξάμηνο του 2023.

Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό βαν που προορίζεται για τις αγορές της Ευρώπης με αυτονομία έως 380 χιλιόμετρα. Όπως μπορούμε να δούμε πρόκειται για ένα ολοκαίνουργιο μοντέλο που διαφέρει αρκετά αισθητικά από το e-Transit που βασίζεται στις συμβατικές εκδόσεις.

Το e-Transit Custom είναι ένα από τα τέσσερα ηλεκτρικά επαγγελματικά αυτοκίνητα που θα λανσάρει η Ford Pro μέχρι το 2024 και θα κατασκευάζεται και αυτό στην Τουρκία. Σχεδιαστικά δεν έχει να ζηλέψει σε τίποτα ένα επιβατικό αυτοκίνητο, ενώ την διαφορετικότητα του είδους του σηματοδοτεί η υποδοχή φόρτισης που βρίσκεται μπροστά στην μάσκα (από τη μεριά του συνοδηγού).

Advertisement
Advertisement

Όπως μπορούμε να δούμε μπροστά υπάρχει μία κομψή μάσκα που την διατρέχει μια φωτεινή μπάρα και την πλαισιώνουν δυναμικοί LED προβολείς. Το πίσω μέρος δείχνει επίσης όμορφο χάρη στα σύγχρονα φωτιστικά σώματα.

Στο εσωτερικό αναμένεται να δούμε (ήδη έχουμε πάρει μία πρώτη γεύση από μία γρήγορη ματιά σε σκοτεινό θάλαμο όταν οδηγήσαμε το e-Transit) ταμπλό που θα ικανοποιεί τον πλέον απαιτητικό επαγγελματία που θέλει να έχει τις ανέσεις ενός επιβατικού, αλλλά ως επαγγελματικό να προσφέρει διάφορες πρακτικές θήκες. Μία μεγάλη οθόνη αφής (πιθανότατα 12” όπως στο e-Transit) θα προσφέρει πλήρη πρόσβαση στις διάφορες υπηρεσίες τηλεματικής και συνδεσιμότητας.

Advertisement

Η Ford αναφέρει μία αυτονομία στα 380 χιλιόμετρα. Πάντως, δεν έχει ακόμη επιβεβαιωθεί εάν το Custom θα προσφέρεται με την ίδια μπαταρία 68 kWh με το e-Transit. Κάτι που είναι πολύ πιθανό και αν ισχύσει κάτι τέτοιο, τότε θα υπάρχουν δύο εκδόσεις στα 184 και 269 άλογα με το ηλεκτρικό μοτέρ στον πίσω άξονα. Αξιοσημείωτη είναι η δυνατότητα παροχής 2,3 kW για την λειτουργία άλλων ηλεκτρικών συσκευών και εργαλείων.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Οδηγούμε το ηλεκτρικό Ford e-Transit στην Ισπανία (+τιμές)
Το νέο Ranger Raptor είναι το απόλυτο pickup; (video)
Ford Pro: Ξεκίνησε η παραγωγή του E-Transit