Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το ανανεωμένο Focus με νέους κινητήρες

Ελλάδα 10:48
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Το ανανεωμένο Focus με νέους κινητήρες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το ανανεωμένο Focus με νέους κινητήρες

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το αποκαλύψαμε το μεσημέρι του Σαββάτου και τα ξημερώματα της Δευτέρας έγιναν οι ανακοινώσεις από τη Ford. Οι πληροφορίες μας επιβεβαιώθηκαν και το ανανεωμένο μικρομεσαίο κάνει πρεμιέρα στη Bαρκελώνη, στην έκθεση τεχνολογίας Mobile World Congress. Πιο φρέσκο εξωτερικά, ποιοτικότερο στην καμπίνα των επιβατών, με βελτιωμένη ηχομόνωση και με αναβαθμισμένο εξοπλισμό, με νέες προσθήκες στη γκάμα των κινητήρων, το Focus επιστρέφει δυναμικά στη μάχη του C segment.

Advertisement
Advertisement

TOY ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Ford συνδέει την παρουσία της στην έκθεση με το λανσάρισμα της δεύτερης γενιάς του συστήματος συνδεσιμότητας SYNC, το οποίο περιλαμβάνει οθόνη αφής 8 ιντσών και δυνατότητα ελέγχου όλων των λειτουργιών μέσω φωνητικών εντολών. Επίσης, το νέο Focus εξοπλίζεται με αυτόματο παρκάρισμα σε κάθετες θέσεις, και αναβαθμισμένο Active City Stop για αποφυγή συγκρούσεων με ταχύτητες έως τα 50 km/h (από 30 km/h που ίσχυε έως τώρα).  Το Cross Traffic Alert ειδοποιεί τον οδηγό όταν βγαίνει με όπισθεν από θέση στάθμευσης και ανιχνεύει διερχόμενο όχημα.

Σύμφωνα με τη Ford έχουν γίνει αλλαγές στη γεωμετρία της ανάρτησης, τη σκληρότητα των αμορτισέρ, τη λειτουργία του ESP, την υποβοήθηση στο τιμόνι, όλα με στόχο την βελτίωση της οδικής συμπεριφοράς του Focus. Το Focus εφοδιάζεται και με την τεχνολογία MyKey που γνωρίσαμε μέσω του Fiesta. Ο γονιός μπορεί να «προσωποποιήσει» ένα κλειδί για το παιδί του, ώστε να μην μπορεί να ξεπεράσει μία προκαθορισμένη ανώτατη ταχύτητα, να θέτει όρια στην ένταση του ηχοσυστήματος και να μην επιτρέπει την απενεργοποίηση συστημάτων όπως το ESP.

Advertisement
Advertisement

Πρεμιέρα κάνουν οι νέοι 1.5 EcoBoost και TDCi, βενζίνης και diesel αντίστοιχα. Ο πρώτος κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις ισχύος με 150 και 180 PS, ενώ ο δεύτερος με 95 ή 120 PS. Θα συνεχίσει βέβαια να διατίθεται και με τον τρικύλινδρο 1.0 EcoBoost (απόδοσης 100 και 125 PS). Όπως έχουμε αναφέρει εδώ και αρκετούς μήνες, έτοιμη είναι έκδοση του 1.0 EcoBoost 100 PS χωρίς τέλη κυκλοφορίας (με ρύπους 99 g/km).