Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Focus!

Ελλάδα 10:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Focus!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το ανανεωμένο Focus!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δεν περιμένουμε να έρθει η Δευτέρα για να παρουσιάσουμε το νέο Focus. Το αποκαλύπτουμε σήμερα, πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της Ford. Η πρεμιέρα του μοντέλου είναι προγραμματισμένη (σύμφωνα με πληροφορίες) για τις 24 Φεβρουαρίου στην έκθεση τεχνολογίας της Βαρκελώνης Mobile World Congress. Στη συνέχεια βέβαια θα το δουν και οι επισκέπτες του σαλονιού αυτοκινήτου της Γενεύης, στις αρχές Μαρτίου.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

To Focus αποκτά ταιριαστό ρύγχος με τα υπόλοιπα ανανεωμένα ή νέα μοντέλα της γκάμας (Fiesta, Mondeo κ.α.). H τραπεζοειδής μάσκας, τα μακρόστενα φώτα και ο προφυλακτήρας καθιστούν το Focus… μικρογραφία του Mondeo. Λιγότερο ορατές είναι οι αλλαγές στην ουρά του αμαξώματος, εκεί όπου υπάρχουν ελαφρώς επανασχεδιασμένα φωτιστικά σώματα και νέος προφυλακτήρας.

Ταυτόχρονα, το Focus έχει αναβαθμισμένο εσωτερικό, με ποιοτικότερα υλικά και καλύτερη εργονομία. Νέας σχεδίασης είναι το τιμόνι, ενώ στην κεντρική κονσόλα έχει τοποθετηθεί μεγάλη οθόνη αφής και έχουν αφαιρεθεί τα πολλά κουμπιά-πονοκέφαλος. Στις φωτογραφίες βλέπουμε και το station wagon του Focus, που σε ορισμένες αγορές ονομάζεται Turnier.

Advertisement
Advertisement

Στη γκάμα των κινητήρων ξεχωρίζει ο 1.0 EcoBoost με 100 PS, μέση κατανάλωση 4,3 lt/100 km και ρύπους 99 g/km. Το συγκεκριμένο Focus χωρίς τέλη κυκλοφορίας αναμένεται στην Ελλάδα προς τα τέλη του 2014.