Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Ford Edge Concept

Ελλάδα 17:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Ford Edge Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Ford Edge Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μία από τις άκρως ενδιαφέρουσες πρεμιέρες στο Σαλόνι Αυτοκινήτου του Λος Άντζελες, είναι αυτή του πρωτότυπου μεσαίου SUV της Ford: του Edge. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Σαν τίτλος, δεν είναι άγνωστος στους Αμερικανούς. Όμως το μοντέλο παραγωγής που θα προκύψει από το Concept που παρουσιάζεται στη πόλη των αγγέλων, θα κάνει για πρώτη φορά και το υπερατλαντικό ταξίδι με προορισμό την  Ευρωπαϊκή αγορά!

Ας δούμε λοιπόν αναλυτικά τον προάγγελο της δεύτερης γενιάς του μοντέλου. Δυναμικός σχεδιασμός, με μικρότερο καπό που οδηγεί σε κεκλιμένη γρίλια. Ενεργή γρίλια, καθώς μέσω του συστήματος «Active Grille Shutters», τα στοιχεία της ανοιγοκλείνουν ανάλογα τις συνθήκες για βελτίωση της αεροδυναμικής απόδοσης και διατήρηση της ιδανικής θερμοκρασίας λειτουργίας του κινητήρα.

Στο εσωτερικό υπάρχουν επίσης αναβαθμίσεις από τη πρώτη γενιά του Edge, όπως η χρήση δέρματος «Nubuck» περιμετρικά του ψηφιακών ενδείξεων πίνακα οργάνων με χειροποίητες ραφές, στις πόρτες αλλά και τη κεντρική κονσόλα. Εκεί δεσπόζει η οθόνη αφής 10 ιντσών, που ενσωματώνει όλες τις λειτουργίες του συστήματος Ford SYNC.
[nggallery id=3089]
Για κινητήρια σύνολα νέα δεν υπάρχουν, μόνο η αναφορά για «ικανότητες σε συνδυασμό με οικονομία καυσίμου». Μένει να δούμε πως θα μεταφραστεί αυτό στο μέλλον. Άλλωστε μέχρι το 2016, όταν και αναμένεται να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη το Edge ώστε να πλαισιώσει τα Kuga και EcoSport στην SUV γκάμα της Ford, έχουμε δρόμο…

Advertisement
Advertisement

Αυτό που η μάρκα με το οβάλ σήμα μοιράστηκε, είναι η χρήση προηγμένων τεχνολογικά συστημάτων με τα οποία θα εφοδιάζεται το Edge. Ανάμεσα τους συναντάμε την εξέλιξη του Active Park Assist που θα επιτρέπει στο όχημα να παρκάρει και να ξεπαρκάρει… μόνο του. Το σύστημα εντοπίζει κάθετους χώρους στάθμευσης με τη βοήθεια αισθητήρων υπερήχων, ενώ οι οδηγοί μπορούν ακόμα και να περιμένουν να βγει το όχημα από μία στενή θέση παρκαρίσματος ώστε να είναι πιο άνετη  η πρόσβαση σ’ αυτό.Ανακοινώθηκε επίσης πρόγραμμα ερευνών γύρω από τη τελειοποίηση συστημάτων αποφυγής εμποδίων.

Όσο για τη πρώτη Ευρωπαϊκή εμφάνιση του Ford Edge Concept, αναμένεται να γίνει στις 5 Δεκεμβρίου στη Βαρκελώνη, εκεί όπου αναμένεται να δούμε και τη νέα Mustang. Το NewsAuto θα ταξιδέψει στη πρωτεύουσα της Καταλονίας για να σας μεταφέρει κάθε νέο!