Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμη η πρώτη από τις έξι Ferrari Sergio

Ελλάδα 1:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Έτοιμη η πρώτη από τις έξι Ferrari Sergio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Έτοιμη η πρώτη από τις έξι Ferrari Sergio

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε δημιουργικό… οίστρο είναι στη Ferrari, καθώς λίγα 24ωρα μετά την έκδοση FXX-K της LaFerrari παρουσιάζουν την – λιγότερο ισχυρή αλλά ακόμη πιο σπάνια – Sergio. Το ανοικτό supercar βασίζεται στην 458 Spider, σχεδιάστηκε από τον οίκο Pininfarina και θα κατασκευαστεί σε μόλις 6 αντίτυπα. Πήρε το όνομά της από τον εκλιπόντα Sergio Pininfarina, ο οποίος επισφράγισε τη συνεργασία της εταιρείας του με τη Ferrari.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η πρώτη Ferrari Sergio έφθασε στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και συγκεκριμένα στην SBH Royal Auto Gallery. Πρόκειται για μία ιδιωτική συλλογή υπεραυτοκινήτων, η οποία ανήκει σε κάποιον από τους πολλούς και πάμπλουτους σεΐχηδες του Άμπου Ντάμπι. Θα κάνει πρεμιέρα στο Finali Mondiali, μία εκδήλωση που διοργανώνεται από τη Ferrari για τους καλούς της πελάτες.

Κινητήρας της Sergio είναι ο γνωστός ατμοσφαιρικός V8, χωρητικότητας 4.497 cc, στην έκδοση με τα 605 PS. Και είναι ικανός να χαρίζει στην ανοικτή και δίχρωμη Ferrari επιτάχυνση 0-100 km/h σε μόλις 3 sec. Η σχεδίασή της αποτελεί αναφορά σε παλιές δημιουργίες του Pininfarina, ενώ στοιχεία όπως το εμπρός σπόιλερ και η πίσω αεροτομή συνεισφέρουν τόσο στον αισθητικό όσο και στον αεροδυναμικό τομέα.

Advertisement
Advertisement

Το «σκαλισμένο» διθέσιο εσωτερικό φέρει τις πινελιές του ιδιοκτήτη, ο οποίος είχε συμμετοχή στην επιλογή των χρωμάτων και των υλικών. Η συγκεκριμένη Sergio ξεχωρίζει από τις κόκκινες ραφές πάνω στο μαύρο δέρμα, τις λεπτομέρειες από αλκαντάρα στα καθίσματα και από ανθρακόνημα στο ταμπλό και τις πόρτες. Οι χρυσές ζάντες αλουμινίου παραπέμπουν στο πρωτότυπο Sergio που είχε εμφανιστεί στην έκθεση της Γενεύης το 2013.

Πιστή στην παράδοσή της, η Ferrari δεν ανακοίνωσε την τιμή της Sergio, όμως θεωρείται βέβαιo ότι και τα 6 αυτοκίνητα γνωρίζουν ήδη τον κάτοχό τους.