Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Με 1.0 turbo 120 PS το νέο Rio

Ελλάδα 9:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Με 1.0 turbo 120 PS το νέο Rio

ΝΕΑ

Επιβεβαίωση NewsAuto: Με 1.0 turbo 120 PS το νέο Rio

ΝΕΑ

Η σημαντική παρουσία στο περίπτερο της Kia στην έκθεση του Παρισιού αφορά την τέταρτη γενιά του Rio, του πρώτου σε πωλήσεις διεθνώς μοντέλου της κορεάτικης μάρκας. Ο κατασκευαστής δημοσιοποίησε τα τεχνικά χαρακτηριστικά του πεντάθυρου σουπερμίνι, επιβεβαιώνοντας τα όσα είχαμε γράψει στις 3 Σεπτεμβρίου για τον τρικύλινδρο turbo των 1.000 cc. Το νέο Rio θα κατασκευάζεται στην Κορέα και οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα αρχίσουν μέσα στο πρώτο τρίμηνο του 2017.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Ο 1.0 T-GDI θα είναι διαθέσιμος και στις δύο εκδόσεις ισχύος, με 100 και 120 ίππους. Η μέγιστη ροπή είναι κοινή, 17,5 kgm από τις 1.500 έως τις 4.000 rpm . Οι τιμές για την κατανάλωση και τις εκπομπές ρύπων δεν έχουν ακόμη επιβεβαιωθεί, η Kia πάντως εκτιμά ότι θα είναι κάτω από τα 100 g. CO2 ανά km (ακόμη χαμηλότερα με το σύστημα start/stop).

Advertisement
Advertisement

Μικρότερο αναμένεται το ενδιαφέρον των οδηγών για τους ατμοσφαιρικούς 1.25/1.4 MPI, ενώ με τον 1.4 diesel με 70 και 90 PS οι μηχανικοί της Kia στοχεύουν σε λιγότερα από 90 g/km. Διαθέσιμα είναι δύο κιβώτια: το 5τάχυτο μηχανικό με τον 1.25 και τον 1.0 T-GDI με τα 100 PS, το 6άρι μηχανικό για τους υπόλοιπους κινητήρες.

Το νέο Rio έχει μεγαλώσει σε μήκος (+15 mm στα 4,065 m) και πλάτος (+5 mm), ενώ αυξημένο είναι και το μεταξόνιο (2,58 m), με αποτέλεσμα να προσφέρει εσωτερικό και πορτμπαγκάζ (325 lt) που συνήθως συναντάμε στη μεγαλύτερη κατηγορία, των μικρομεσαίων οικογενειακών.

Μεγάλος και πλήρως εκμεταλλεύσιμος ο χώρος αποσκευών.

Μεγάλος και πλήρως εκμεταλλεύσιμος ο χώρος αποσκευών.

Η σχεδίασή του είναι έργο των αντίστοιχων κέντρων της Kia σε Γερμανία και Καλιφόρνια, θυμίζοντας αρκετά το «αδελφό» Hyundai i20. Στην καμπίνα των επιβατών έχουν χρησιμοποιηθεί νέες επενδύσεις, ενώ η οθόνη αφής για το ηχοσύστημα και τους χάρτες πλοήγησης έχει «αποσυμφορήσει» την κεντρική κονσόλα από τους πολλούς διακόπτες. Η προαιρετική οθόνη των 7 ιντσών επιτρέπει διασύνδεση με smartphones (συμβατή με Android Auto και Apple CarPlay).

Advertisement

Στον εξοπλισμό ασφαλείας του Rio περιλαμβάνονται ανίχνευση πεζών με αυτόνομη πέδηση, ρυθμιζόμενο Cruise Control, ειδοποίηση σε ακούσια αλλαγή λωρίδας και σύστημα υποβοήθησης παρκαρίσματος, με κάμερα οπισθοπορείας.

Advertisement