Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: To Range Rover με τα 550 PS!

Ελλάδα 12:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: To Range Rover με τα 550 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: To Range Rover με τα 550 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το ταχύτερο αυτοκίνητο παραγωγής στην ιστορία της Land Rover αποκαλύφθηκε επίσημα, ενόψει της πρεμιέρας του στις 14 Αυγούστου, στο ετήσιο ραντεβού για υπερπολυτελή μοντέλα στο Pebble Beach της Καλιφόρνια. Το συγκεκριμένο Range Rover είναι το πρώτο μοντέλο που φέρει το σήμα «SVR», το οποίο θα χαρακτηρίζει όλα τις μελλοντικές κορυφαίες εκδόσεις τόσο της Land Rover όσο και της Jaguar.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

To Range Rover Sport SVR εφοδιάζεται με τον υπερτροφοδοτούμενο V8 των 5 lt, ο οποίος αποδίδει 550 PS ισχύος και 69,3 kgm ροπής. Σε συνδυασμό με το 8τάχυτο αυτόματο κιβώτιο της ZF και το σύστημα μόνιμης τετρακίνησης, επιτρέπει στο πολυτελές SUV επιδόσεων να επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε λιγότερο από 5 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 260 km/h.

Πρόσφατα η Land Rover ανακοίνωσε ότι το Range Rover Sport SVR ολοκλήρωσε τα 20,8 km της «Πράσινης Κόλασης» του Νίρμπουργκρινγκ σε 8 min 14 sec, κορυφαίο χρόνο για SUV παραγωγής. Μπορείτε να δείτε το σχετικό video κάνοντας ΚΛΙΚ ΕΔΩ.

Advertisement
Advertisement

Η βρετανική μάρκα εξοπλίζει το Range Rover Sport SVR με σύστημα εξάτμισης δύο σταδίων, με στόχο τόσο τη βελτίωση τόσο των επιδόσεων όσο και την παραγωγή ήχου που θυμίζει αγωνιστικό αυτοκίνητο στις υψηλές στροφές. Ταυτόχρονα υπόσχεται χαμηλά επίπεδα θορύβων κατά την οδήγηση με φυσιολογικό ρυθμό. Οι τεράστιοι τροχοί των 22 ιντσών πατούν σε ελαστικά 295/40 της Continental (στάνταρ είναι οι ζάντες 21 ιντσών με ελαστικά παντός καιρού 275/45).

Το αεροδυναμικό body kit, όπως επίσης το αποκλειστικό εσωτερικό με δερμάτινες επενδύσεις (σε διχρωμία μαύρου-άσπρου) και sport καθίσματα, είναι ορισμένες ακόμη διαφορές του SVR από τις απλές εκδόσεις. Οι παραγγελίες θα αρχίσουν στη Βρετανία τον Οκτώβριο και οι πρώτες παραδόσεις θα γίνουν το πρώτο τρίμηνο του 2015 (σε τιμές που θα ξεπερνούν κατά πολύ τα 100.000 ευρώ).