Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το πρωτότυπο station της Volvo

Ελλάδα 1:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Το πρωτότυπο station της Volvo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Το πρωτότυπο station της Volvo

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών του Concept Estate, ακολούθησαν – ως συνήθως – οι επίσημες ανακοινώσεις. Το μεγάλο station wagon με «χαρακτήρα» shooting brake αποτελεί την τρίτη προαναγγελία των νέων μοντέλων της Volvo. Για πρώτη φορά όμως η σουηδική μάρκα μας δίνει μία γεύση και του εσωτερικού, καθώς κάτι τέτοιο δεν είχε γίνει στα Concept Coupe και Concept XC Coupe.

Advertisement
Advertisement

TOY KΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

«Η βασική ιδέα είναι να οργανώσουμε όλες τις λειτουργίες με έναν άμεσο και φιλικό προς το χρήστη τρόπο. Όλα βρίσκονται εκεί όπου πρέπει, κάνοντας την οδήγηση πιο απολαυστική, αποδοτική και ασφαλή», σχολίασε ο Thomas Ingenlath, Αντιπρόεδρος του Volvo Car Group, υπεύθυνος για τον τομέα της σχεδίασης. Στο πολυτελές και ψηφιοποιημένο εσωτερικό το βλέμμα πέφτει στη μεγάλη κάθετη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα, που θυμίζει tablet, όπως στο Tesla Model S. Φηφιακός είναι και ο πίνακας οργάνων, προβάλοντας πληροφορίες και από το σύστημα πλοήγησης.

Το πρώτο αυτοκίνητο της Volvo που θα εμφανίσει στοιχεία τόσο από την εξωτερική σχεδίαση όσο και από την καμπίνα των επιβατών των τριών concept cars είναι το νέο XC90, το οποίο θα παρουσιαστεί στα τέλη του 2014. Στο αμάξωμα του Concept Estate κυριαρχούν τα εντυπωσιακά (εμπρός και πίσω) φωτιστικά σώματα, αλλά και η μεγάλη μάσκα, σήμα κατατεθέν όλων των μελλοντικών Volvo. Από αυτό το πρωτότυπο όχημα θα προκύψει το V90, λαμβάνοντας τη θέση του V70 στη γκάμα της σουηδικής μάρκας.

Advertisement
Advertisement

Όλα τα νέα Volvo θα εφοδιάζονται με τους – τελευταίας γενιάς – κινητήρες βενζίνης και πετρελαίου DriveE. Έτοιμοι είναι οι τετρακύλινδροι χωρητικότητας 2 lt., με ισχύ έως 306 PS.