Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για το νέο Qashqai!

Ελλάδα 15:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Τα πάντα για το νέο Qashqai!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τα πάντα για το νέο Qashqai!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε εκδήλωση στο Λονδίνο έγινε η πρεμιέρα της δεύτερης γενιάς του crossover της Nissan. Την παρουσίαση έκανε ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος της ιαπωνικής εταιρείας, Κάρλος Γκον. Το NewsAuto.gr είχε αποκαλύψει αρκετά νωρίτερα το Qashqai, δημοσιεύοντας τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες.

Advertisement
Advertisement

Η γενικότερη σχεδιαστική φιλοσοφία της πρώτης γενιάς έχει διατηρηθεί, καθώς ένα πετυχημένο μοντέλο δεν το αλλάζεις πολύ (βλέπε Golf). Η νέα μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και οι ακμές σε καπό και το πλάι του προσθέτουν πόντους… δυναμισμού. Τα πίσω φώτα θυμίζουν πάντως έντονα αυτά του Focus. Σε σχέση με το απερχόμενο Qashqai, το νέο είναι κατά σχεδόν 5 cm μακρύτερο, φθάνοντας σε μήκος τα 4,36 m. To πλάτος είναι ελαφρά αυξημένο (κατά 20 mm), ενώ είναι λίγο πιο χαμηλό (-15 mm). O όγκος του χώρο αποσκευών έχει αυξηθεί κατά 20 lt, στα 430 lt.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει το νέο 1.2 turbo βενζίνης με ισχύ 115 PS, o οποίος συνδυάζεται με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο και αντικαθιστά τον ατμοσφαιρικό 1.6. Εμφανίζει εκπομπές CO2 στα επίπεδα των 129 g/km και καταναλώνει 5,6 lt/100 km. Διατίθενται βέβαια και οι diesel, 1.5 και 1.6 dCi, αντίστοιχης απόδοσης 110 και 130 PS. Ο πρώτος καταναλώνει 3,8 lt/100 km και με εκπομπές ρύπων 99 g/km απαλλάσσει τον ιδιοκτήτη του αυτοκινήτου από τα τέλη κυκλοφορίας. Ο δεύτερος μπορεί να συνδυαστεί και με το σύστημα τετρακίνησης ALL-MODE 4×4-i αλλά και με το αυτόματο κιβώτιον Xtronic.

To φθινόπωρο του 2014 θα προστεθεί και εξελιγμένη έκδοση του 1.6 turbo βενζίνης. Θα αποδίδει 150 PS και οι εκπομπές ρύπων θα είναι 132 g/km. O εξοπλισμός ασφαλείας περιλαμβάνει όλα τα νέα συστήματα που έχει εξελίξει η Nissan, όπως η περιμετρική ορατότητα μέσω καμερών και αυτόνομη πέδηση για αποφυγή σύγκρουσης με προπορευόμενο όχημα. Το Qashqai θα κατασκευάζεται στο Σάντερλαντ και στην Ελλάδα αναμένεται το δεύτερο εξάμηνο του 2014.

Advertisement
Advertisement

[nggallery id=3058]