Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Στη Γενεύη το νέο Picanto

Ελλάδα 22:34
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Επίσημο: Στη Γενεύη το νέο Picanto

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Στη Γενεύη το νέο Picanto

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όπως σας είχαμε ενημερώσει από τις 9 Ιανουαρίου, η Kia θα παρουσιάσει στην προσεχή έκθεση της Γενεύης την ανανεωμένη έκδοση του μίνι μοντέλου της. Σχεδόν ένα μήνα αργότερα ήρθαν οι επίσημες ανακοινώσεις από την κορεάτικη εταιρεία. Το Picanto υποβλήθηκε μεν σε ένα τυπικό εξωτερικά «φρεσκάρισμα», παράλληλα δε απέκτησε πιο πλούσιο εξοπλισμό και επεμβάσεις στον βενζινοκινητήρα του 1 lt., ώστε να πληροί πλέον τις προδιαγραφές Euro 6.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Από τις επίσημες φωτογραφίες διαπιστώνουμε τους επανασχεδιασμένους προφυλακτήρες και τη γρίλια, ενώ οι λεπτομέρειες από χρώμιο και οι νέες επενδύσεις αναβαθμίζουν την εικόνα του εσωτερικού. Σημαντική προσθήκη στον προαιρετικό εξοπλισμό αποτελεί το σύστημα πολυμέσων AVN, με οθόνης αφής 7 ιντσών (διαθέσιμη το τρίτο τρίμηνο του 2015). Στην ίδια λίστα (με έξτρα χρέωση δηλαδή) περιλαμβάνονται το cruise control και ο περιοριστής ταχύτητας.

Ο ατμοσφαιρικός 1.0 MPI βενζίνης έχει δεχτεί βελτιώσεις ώστε να είναι σύμφωνας με την κοινοτική οδηγία Euro 6. Δεν ανακοινώθηκαν πάντως αλλαγές σε κατανάλωση και ρύπους. Η Kia καθιστά πιο ασφαλές το Picanto, τοποθετώντας μεγαλύτερους δίσκους φρένων στους μπροστινούς τροχούς (252 mm από 241 mm). Ως αποτέλεσμα, η απόσταση ακινητοποίησης από τα 100 km/h περιορίζεται κατά 2 m, στα 37 m.

Advertisement
Advertisement

Οι πωλήσεις στην Ευρώπη του αυτοκινήτου πόλης της Kia θα αρχίσουν προς τα τέλη Μαρτίου, με την ελληνική αγορά να ακολουθεί στους επόμενους μήνες.