Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η BMW M2 με τους 370 ίππους!

Ελλάδα 23:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Η BMW M2 με τους 370 ίππους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημο: Η BMW M2 με τους 370 ίππους!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Λίγες ώρες μετά τη διαρροή των πρώτων φωτογραφιών, ήρθαν και οι επίσημες ανακοινώσεις από την BMW για την Μ2. Tο καυτό μικρό coupe από το Μόναχο κάνει πρεμιέρα στο διαδίκτυο πριν παρουσιαστεί επίσημα για το κοινό τον Ιανουάριο στο σαλόνι αυτοκινήτου του Ντιτρόιτ. Το φουσκωμένο body kit και οι τροχοί των 19 ιντσών ξεχωρίζουν οπτικά το αμάξωμα από τις υπόλοιπες εκδόσεις.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Η M2 Coupe διαδέχεται στη γκάμα των Βαυαρών την 1 Series M Coupe, σύμφωνα όμως με το δελτίο Τύπου θεωρείται «απόγονος» της 2002 turbo που έκανε την εμφάνισή της πριν από 40 χρόνια. Το καυτό δίθυρο αυτοκίνητο των 4,47 m. εφοδιάζεται με το γνωστό 6κύλινδρο σε σειρά M TwinPower Turbo, χωρητικότητας 2.979 cc. Μόνο που σε αυτή την περίπτωση η μέγιστη ισχύς ορίστηκε στα 370 PS και η ροπή στα 47,4 kgm (διαθέσιμη από τις 1.400 έως τις 5.560 rpm), ενώ ανεβαίνει για λίγο στα 51 kgm με λειτουργία overboost.

Advertisement
Advertisement

Το πισωκίνητο coupe είναι διαθέσιμο είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο (στάνταρ) είτε με το διπλού συμπλέκτη M DCT, 7 σχέσεων. Στην πρώτη περίπτωση η επιτάχυνση 0-100 km/h διαρκεί 4,5 sec και στη δεύτερη 4,3 sec. Η M2 Coupe φθάνει σε τελική ταχύτητα τα 250 km/h, με το πακέτο όμως M Driver ανεβαίνει στα 270 km/h.

Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει το ηλεκτρονικά ελεγχόμενο διαφορικό περιορισμένης ολίσθησης, το οποίο ανάλογα με τις συνθήκες (θέση τιμονιού, πίεση στο πεντάλ του γκαζιού, τη ροπή του κινητήρα κλπ) ανιχνεύει τον κίνδυνο απώλειας πρόσφυσης και δρα ανάλογα.

Advertisement