Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα Mercedes CLA (video)

Ελλάδα 12:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα Mercedes CLA (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Επίσημη αποκάλυψη για τη νέα Mercedes CLA (video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Την κορυφαία παγκοσμίως έκθεση τεχνολογίας, τη CES (Consumer Electronics Show), επέλεξε η Mercedes-Benz για να αποκαλύψει τη δεύτερη γενιά της CLA!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Σας είχαμε παρουσιάσει αρκετές ώρες νωρίτερα τις πρώτες εικόνες της ανανεωμένης «Γερμανίδας» που είχαν διαρρεύσει στο διαδίκτυο. Όμως στο Λας Βέγκας η επίσημη, παγκόσμια παρουσίαση έγινε με κάθε επισημότητα.

Πρώτος στη σκηνή ανέβηκε ο Ola Kallenius, μέλος του διοικητικού συμβουλίου της Daimler AG, που αφού μας έδειξε κομμάτι του… μέλλοντος της μάρκας με το Vision Urbanetic, επέστρεψε στο σήμερα.

Advertisement
Advertisement

Κι αφού παρουσίασε για πρώτη φορά στο αμερικανικό κοινό την EQC αλλά και τις αναβαθμίσεις στο σύστημα πολυμέσων MBUX, ήρθε η ώρα της CLA την οποία οδήγησε στη σκηνή ένα άλλο μέλος του διοικητικού συμβουλίου της μάρκας, η Britta Seeger.

Δείτε βήμα-βήμα όλη την παρουσίαση στο βίντεο που ακολουθεί…

Advertisement

Στα teasers που είχαν προηγηθεί η Mercedes μας είχε προϊδεάσει για ακόμα πιο σπορ εικόνα και δεν μας απογοήτευσε. Το 4θυρο κουπέ θυμίζει μία μικρή εκδοχή της CLS, με το μήκος της να ανέρχεται 4688mm και το πλάτος στα 1830mm.

mercedes-cla-2018-c640

Advertisement

Αριθμοί που ισοδυναμούν με αύξηση διαστάσεων σε σχέση με την πρώτη γενιά κατά 48 και 53mm αντίστοιχα! Εύλογα, έχει αυξηθεί και το μεταξόνιο, συγκεκριμένα κατά 30mm κι αυτό έχει βελτιώσει σημαντικά τους χώρους στο εσωτερικό της νέας CLA.

mercedes-cla-2018-e640

Το σχεδιαστικό της DNA δεν έχει αλλάξει και το αποτέλεσμα κρίνεται από καλαίσθητο ως άκρως ελκυστικό. Το σμιλεμένο της αμάξωμα επιτυγχάνει αεροδυναμικό συντελεστή 0.23Cd, δηλαδή 0.01 πιο πάνω από την πρώτη γενιά, πράγμα όμως αναμενόμενο λόγω του αυξημένου πλάτους.

Advertisement

mercedes-cla-2018-b640tall

Στο εσωτερικό δεν έχουμε εκπλήξεις, ακολουθείται το μοτίβο που είδαμε και στη νέα A-Class, με το σύστημα πολυμέσων MBUX, σε αναβαθμισμένη μορφή, με τις δύο μεγάλες οθόνες που πραγματικά εντυπωσιάζουν – η μία περιλαμβάνει τις λειτουργίες του πίνακα οργάνων και η άλλη των συστημάτων infotainment.

mercedes-cla-2018-h640tall

Στο Βέγκας η Mercedes παρουσίασε τη νέα γενιά του μοντέλου στην έκδοση 250, με τον 2λιτρο, τετρακύλινδρο, υπέρ-τροφοδοτούμενο κινητήρα βενζίνης που προσφέρει 225 PS ισχύος και 350 Nm ροπής. Συνεργάζεται με 7άρι αυτόματο κιβώτιο διπλού συμπλέκτη.

mercedes-cla-2018-d640

Οι Γερμανοί δεν αποκάλυψαν ακόμα την υπόλοιπη γκάμα, ανέφεραν μόνο πως θα δούμε τη CLA με τα περισσότερα από τα κινητήρια σύνολα που «φοράει» η A-Class, δυνατότητα επιλογής μηχανικού ή αυτόματου κιβωτίου και το σύστημα τετρακίνησης 4Matic.

mercedes-cla-2018-f640tall

H απόλαυση στην οδήγηση ήταν ένας από τους βασικούς στόχους της Mercedes-Benz σε αυτό το μοντέλο, έχουν πετύχει χαμηλότερο κέντρο βάρους και δηλώνουν πως είναι το πιο απολαυστικό compact μοντέλο στη γκάμα. Μένει να το δούμε στην πράξη.

mercedes-cla-2018-j640

Φυσικά, είναι άρτια εξοπλισμένη τεχνολογικά, με λειτουργίες ημιαυτόνομης οδήγησης, Active Emergency Stop Assist, Active Lane Change Assist, Active Brake Assist και άλλους ηλεκτρονικούς «φύλακες-αγγέλους».

mercedes-cla-2018-i640

Οι πωλήσεις της νέας CLA στην Ευρώπη θα αρχίσουν τον προσεχή Μάιο.