Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιάζει το νέο Audi RS Q8 (+video)

Ελλάδα 11:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εντυπωσιάζει το νέο Audi RS Q8 (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Εντυπωσιάζει το νέο Audi RS Q8 (+video)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η «μάχη» των γρήγορων SUV ή Crossover συνεχίζεται. Αυτή τη φόρα είναι η Audi που «χτυπά» με το RS Q8 το οποίο έχει υβριδικό σύστημα με κινητήρα V8, ηλεκτροκινητήρα και εξελιγμένη τετρακίνηση quattro.

Advertisement
Advertisement

Η Audi ενισχύει περαιτέρω τη γκάμα των RS οχημάτων της παρουσιάζοντας το ολοκαίνουργιο RS Q8, το κορυφαίο SUV μοντέλο στην ιστορία της, το οποίο αποτελεί την ακόμη πιο σπορ εκδοχή του μεγάλου crossover-coupe Audi Q8, εκτός του επίσης πρόσφατα παρουσιασμένου, Audi SQ8 – Δείτε εδώ πόσο κοστίζει στην Ελλάδα.

Συνήθως, όταν οι κατασκευαστές βάζουν ένα μεγάλο κινητήρα σε ένα sedan, hatchback ή station wagon, προσαρμόζουν την ανάρτηση, τα φρένα και το πλαίσιο. Η δημιουργία ενός γρήγορου SUV είναι ένα άλλο θέμα. Εδώ η Audi δούλεψε και κάθε κομμάτι του RS Q8 είναι μοναδικό.

Advertisement
Advertisement

Εξωτερικά είναι τολμηρό, τα εμπρός και πίσω φτερά είναι μεγαλύτερα και η «μάσκα» σε σχήμα κηρήθρας ξεχωρίζει και δίνει την οπτική ταυτότητα. Το εσωτερικό ακολουθεί το ίδιο sport μοτίβο, ειδικά αν επιλέξετε τα καθίσματα RS που είναι επενδυμένα με δέρμα Valcona (και σε αυτά έχει σχήμα κηρήθρας και συνεχίζει το σχεδιαστικό θέμα στο εσωτερικό με το σήμα RS ανάγλυφο στην πλάτη τους).

Τα μυστικά της κατασκευής «κρύβονται» κάτω από το καπό και έχουν την μορφή ενός μοτέρ 4.000 κ.εκ. twin-turbo V8 που συνεργάζεται με ένα 48volt ήπιο-υβριδικό σύστημα. Αποδίδει 600 ίππους και συνεργάζεται με ένα οκτατάχυτο αυτόματο κιβωτίου ταχυτήτων, που μεταδίδει την κίνηση και στους τέσσερις τροχούς.

Advertisement

Στο πεδίο των επιδόσεων, για το 0-100 km/h το Audi RS απαιτεί μόνο 3.8 sec, ενώ το 0-200 km/h έρχεται σε 13.7 sec. Η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Advertisement

Συνήθως, το σύστημα quattro στέλνει το 60% της κίνησης στους πίσω τροχούς και το 40% προς τα εμπρός, (αντιδρά σαν πισωκίνητο). Ωστόσο, το σύστημα μπορεί να στείλει μέχρι και το 85% της δύναμης προς τα πίσω ή έως και 70% στους εμπρός τροχούς, εάν το απαιτούν οι συνθήκες.

Διαβάστε ακόμα: Όλα τα νέα Audi μέχρι το 2022

Advertisement

Βέβαια ο οδηγός μπορεί να αλλάξει τα δεδομένα με ένα κουμπί και να επιβάλει την δική του κατανομή της δύναμης. Το πακέτο συμπληρώνουν η ενεργητική αερανάρτηση, η τετραδιεύθυνση, οι ενεργές αντιστρεπτικές ράβδοι, το torque vectoring και τα κεραμικά φρένα.

 

Απολαύστε το νέο Audi RS Q8 στο video που ακολουθεί: