Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Audi SQ8 των 435 ίππων (+τιμή)

Ελλάδα 1:36
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στην Ελλάδα το Audi SQ8 των 435 ίππων (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Στην Ελλάδα το Audi SQ8 των 435 ίππων (+τιμή)

ΑΓΟΡΑ

Ξεκίνησε η διάθεση στη χώρα μας του νέου, κορυφαίου Audi SQ8, το οποίο έρχεται με ισχυρό diesel μοτέρ για να προσφέρει πολύ γρήγορες επιδόσεις.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Audi SQ8 παίρνει δύναμη από τον ίδιο 4λιτρο twinturbo diesel V8 που γνωρίζουμε στο SQ7, ο οποίος έρχεται με 435 ίππους ισχύος, αλλά κυρίως με 900 Nm (!) ροπής διαθέσιμα μόλις από τις 1.000 στροφές. Οι επιδόσεις είναι πολύ γρήγορες,  αφού το 0-100 km/h απαιτεί 4.8 sec, με την τελική ταχύτητα να περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Ο κινητήρας του SQ8 συνεργάζεται με μια 48-Volt μπαταρία που στέλνει ροπή και δύναμη σε έναν ηλεκτρικό κομπρέσσορα, ο οποίος φροντίζει ώστε να εκμηδενίζεται το turbo lag. Παράλληλα, υπό συνθήκες (με ταχύτητες έως και 22 km/h) μπορεί να κινήσει το αυτοκίνητο μόνο ηλεκτρικά.

Advertisement
Advertisement

Εκτός από τα παραπάνω, το Audi SQ8 φέρει και αρκετές αλλαγές στην εμφάνισή του που του χαρίζουν μια πιο δυναμική παρουσία, αλλά και ένα σπορτίφ εσωτερικό με αλουμινένιες επενδύσεις, δέρματα με λογότυπο «S», αλλά και σπορ τιμόνι και πεντάλ.

Φυσικά, η Audi έχει προβεί σε επεμβάσεις και στο στήσιμο του αυτοκινήτου για την παροχή άκρως δυναμικών χαρακτηριστικών στο δρόμο και έτσι, υπάρχει στάνταρ μια ενεργή αερανάρτηση, ενισχυμένα φρένα με carbon, ενώ προαιρετικά μπορούν να προστεθούν ενεργές αντιστρεπτικές, τετραδιεύθυνση καθώς και ηλεκτρονικό πίσω διαφορικό.

Τιμολογιακά, το κόστος του νέου Audi SQ8 στη χώρα μας έχει οριστεί στα 129.440 ευρώ. O εξοπλισμός είναι φυσικά πλήρης.

Advertisement

Advertisement