Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα πειραματικό, «πράσινο» Leon

Ελλάδα 21:09
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ένα πειραματικό, «πράσινο» Leon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα πειραματικό, «πράσινο» Leon

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

H Seat παρουσίασε ένα plug-in υβριδικό πρωτότυπο με την ονομασία Leon Verde. Βασίζεται στο γνώριμο της μοντέλο και αποτελεί προϊόν του project Cenit Verde που χρηματοδοτήθηκε με 34 εκατομμύρια ευρώ από την Ισπανική κυβέρνηση και στόχο έχει τη μελέτη και εξέλιξη τεχνολογιών που θα ωφελήσουν την εδραίωση ηλεκτρικών οχημάτων στην Ιβηρική χώρα. ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Το Leon Verde μπορεί να καλύψει 50 χιλιόμετρα χρησιμοποιώντας αποκλειστικά των ηλεκτροκινητήρα 100 ίππων που συνδυάζεται από μπαταρία 8.8 kW την οποία παρέχει η εταιρεία Ficosa. Αρωγός σε αυτό τον αριθμό, είναι και το προηγμένο σύστημα ψύξης που διαθέτει το σύστημα.

Όσο για τα… βαριά καθήκοντα, εκεί επεμβαίνει ένας 1400άρης βενζινοκινητήρας ισχύος 120 PS. Η συνολική ισχύς των 168 PS περνάει στο δρόμο μέσω κιβωτίου έξι σχέσεων.

Με τον συνδυασμό των δύο και με το ρεζερβουάρ να είναι 40 λίτρων, η αυτονομία του Leon Verde ξεπερνά τα 800 χιλιόμετρα!

Advertisement
Advertisement

Το «έξυπνο» σύστημα Driving Cycle Predictor απομνημονεύει τις οδηγικές συνήθειες του οδηγού και βάσει αυτών προσπαθεί να μεγιστοποιήσει την οικονομία στην κατανάλωση αλλά και τη μείωση εκπομπής ρύπων.

Όλα τα παραπάνω δεν οφείλονται σε εργασία αποκλειστικά των μηχανικών της Seat αφού το πρόγραμμα είναι συγχρηματοδοτούμενο από κρατικούς φορείς, με την εμπλοκή διαφόρων ακόμα εταιρειών. Είναι δηλαδή ένα πειραματικό όχημα που δεν πρόκειται να μπει στη γραμμή παραγωγής.