Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα 500ρακι από τη Renault!

Ελλάδα 13:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ένα 500ρακι από τη Renault!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα 500ρακι από τη Renault!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η αποκάλυψη του νέου πρωτότυπου αυτοκινήτου πόλης της Renault στην έκθεση διακόσμηση του Μιλάνου είναι ξεχωριστή από μόνη της. Το Twin Z ανοίγει ένα νέο κεφάλαιο για τη γαλλική εταιρεία, τόσο λόγω της σχεδίασής του, όσο και λόγω των χαρακτηριστικών του. Κοιτώντας το από το πλάι, θυμίζει σε μεγάλο βαθμό το Fiat 500.

Advertisement
Advertisement

Το Twin Z αποτελεί προϊόν συνεργασίας της Renault με το Βρετανό σχεδιαστή Ρος Λόβγκροουβ, ο οποίος είναι γνωστός για τα βιομηχανικά του σχέδια. Το πρωτότυπο αυτοκίνητο έχει δεχτεί επίσης επιρροές από τα Renault 5 και Twingo. Πρόκειται για ένα ηλεκτρικό μοντέλο, με κίνηση στους οπίσθιους τροχούς και ηλεκτροκινητήρα τοποθετημένο πίσω. Οι πίσω πόρτες ανοίγουν ανάποδα, ενώ δεν υπάρχουν μεσαίες κολώνες. Το δε μινιμαλιστικό εσωτερικό σε διχρωμία μπλε-κίτρινο, δείχνει να έχει έρθει από το… μέλλον.

Το μήκους 3,63 m concept car ζυγίζει 980 kg και εξοπλίζεται από ένα ηλεκτροκινητήρα ισχύος 68 PS, ο οποίος χαρίζει ροπή 23 kgm. Οι τοποθετημένος κάτω από το πάτωμα μπαταρίες ιόντων λιθίου εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία 160 km. Το Twin Z είναι ικανό να φθάσει σε ταχύτητα τα 130 km/h. Οι μεγάλοι τροχοί των 18 ιντσών πατούν σε ελαστικά της Michelin, διαστάσεων 205/40.

Θα πρέπει να θεωρούμε δεδομένο ότι το επόμενο Twingo θα επηρεαστεί σε μεγάλο βαθμό τόσο από το Twin Z όσο και από το TwinRun που σας είχαμε αποκαλύψει τον περασμένο μήνα.[nggallery id=2329]

Advertisement
Advertisement