Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δοκιμές για την υβριδική 3άρα με κατανάλωση 2 lt/100 km!

Ελλάδα 14:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Δοκιμές για την υβριδική 3άρα με κατανάλωση 2 lt/100 km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δοκιμές για την υβριδική 3άρα με κατανάλωση 2 lt/100 km!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Παράλληλα με το λανσάρισμα της γκάμας i των ηλεκτρικών της μοντέλων, η BMW συνεχίζει να επενδύει στην υβριδική τεχνολογία, καθώς προσφέρει αυξημένη αυτονομία και άρα είναι αποδεκτή από μεγαλύτερο τμήμα των καταναλωτών. Οι Βαυαροί παρουσιάζουν την Σειρά 3 Plug-in hybrid, η οποία είναι ακόμη σε πρωτότυπη μορφή και πραγματοποιεί δοκιμές καμουφλαρισμένη.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το υβριδικό σύστημα περιλαμβάνει 4κύλινδρο βενζινοκινητήρα TwinPower Turbo και ηλεκτρικό μοτέρ, με τη συνδυαστική ισχύ να ανέρχεται περίπου σε 245 PS και τη ροπή σε 40,8 kgm. Την ίδια στιγμή, η BMW ανακοινώνει κατανάλωση σε μεικτό κύκλο μόλις 2 lt/100 km! (εκπομπές CO2 στα 50 g/km). Η κίνηση περνά στους πίσω τροχούς μέσω του 8τάχυτου κιβωτίου Steptronic.

Σε καθεστώς μηδενικών ρύπων (χωρίς τη συμμετοχή δηλαδή του κινητήρα εσωτερικής καύσης), η 3 Series Plug-in hybrid μπορεί να διανύσει απόσταση 35 km και να αγγίξει σε τελική τα 120 km/h. Τα ηλεκτρονικά συστήματα του πρωτότυπο υβριδικού προέρχονται από τα i3 και i8. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν τοποθετηθεί κάτω από το χώρο αποσκευών, περιορίζοντας ελαφρά τον όγκο του.

Advertisement
Advertisement

Η BMW δουλεύει και στην επόμενη γενιά των υβριδικών συστημάτων, με ισχυρότερους ηλεκτροκινητήρες και διπλάσιας χωρητικότητας μπαταρίες. Στόχος να βελτιωθούν οι επιδόσεις και να περιοριστούν κατανάλωση και ρύποι. Εκτιμάται ότι η αυτονομία με ηλεκτρική ενέργεια θα πλησιάσει τα 100 km, απόσταση ικανή να καλύψει τις καθημερινές ανάγκες μετακίνησης.