Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Παρανοϊκό supercar…. 5000 ίππων!

Ελλάδα 11:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Video: Παρανοϊκό supercar…. 5000 ίππων!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Παρανοϊκό supercar…. 5000 ίππων!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα μοντέλο-έκπληξη αποκαλύφθηκε στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Ντουμπάι, εναρμονισμένο στην τάση… υπερβολής που μαστίζει το συγκεκριμένο κομμάτι του πλανήτη.

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanF1)

Advertisement
Advertisement

Δημιουργός του η άγνωστη Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C. που έχει έδρα μερικά χιλιόμετρα μακριά από τον εκθεσιακό χώρο. Το όνομά του, Devel Sixteen. Οι αριθμοί που το συνοδεύουν; Κυριολεκτικά… εξωπραγματικοί!

Χωρίς διάθεση χιούμορ, ο κατασκευαστής ανακοινώνει ισχύ της τάξης των 5000 αλόγων μέσω 16κύλινδρου κινητήρα χωρητικότητας 7.2lt! Ναι, σαν πέντε Bugatti Veyron σε ένα. Με επιτάχυνση 0-100 σε μόλις 1.8 sec και τελική ταχύτητα στα… 560 km/h!

Αν η πρώτη σας αντίδραση ήταν: «αποκλείεται», θα συμφωνήσουμε μαζί σας. Η Devel Sixteen είναι ένα εντυπωσιακό δημιούργημα που πολύ δύσκολα θα το δούμε να βγαίνει στο δρόμο κι αν το κάνει, δεν πρόκειται να πλησιάσει τα προαναφερθέντα νούμερα πριν καταλήξει στους αμμόλοφους των Εμιράτων. Ούτε τα ελαστικά του, ούτε οι δίσκοι των φρένων, ούτε το γενικότερο του σουλούπι μπορεί να στηρίξει μία τέτοια θεωρία.

Advertisement
Advertisement

Το πιθανότερο είναι η Devel Sixteen να αποτελεί ένα… τρικ, που θα προσελκύσει σημαντικές προσωπικότητες του Αραβικού κόσμου που δεν θα έλεγαν όχι στο να τοποθετούσαν στο γκαράζ τους ένα εξωφρενικό supercar που θα δανείζεται σχεδιαστικές πινελιές από άλλα supercars (Zonda, Veneno, Egoista) και που οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι σαν… τουρμπίνες, χωρίς όμως να είναι τουρμπίνες.

Όπως αναφέραμε και στην αρχή του κειμένου, τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα είναι ο τόπος της υπερβολής και επειδή υπάρχει πολύς κόσμος με πολύ χρήμα για ξόδεμα σε εξωφρενικές ιδέες – ασχέτως αν αυτές είναι υλοποιήσιμες, η Defining Extreme Vehicles Car Industry L.L.C. δημιούργησε αυτό το όχημα για να κλέψει τις εντυπώσεις.

Advertisement

Δείτε τη Devel Sixteen στο video που μοιράζεται μαζί μας ο γνωστός… θαμώνας κάθε έκθεσης αυτοκινήτου που στο YouTube είναι γνωστός ως Shmee150.