Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Volvo S60

Ελλάδα 15:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο Volvo S60

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Volvo S60

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πιστή στις προαναγγελίες της που ήθελαν το νέο S60 να μας συστήνεται στα τέλη Ιουνίου, η Volvo Cars αποκάλυψε την τρίτη γενιά του εν λόγω μοντέλου. Κι όπως αναμενόταν, χωρίς να υπάρχει diesel επιλογή στη γκάμα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η παρουσίαση του S60 έλαβε χώρα στη Νότια Καρολίνα των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής και συγκεκριμένα στο εργοστάσιο της σουηδικής μάρκας στο Τσάρλεστον. Μάλιστα είναι το πρώτο μοντέλο της Volvo που θα κατασκευάζεται στις ΗΠΑ.

Πατάει και αυτό στην πλατφόρμα SPA (Scalable Product Architecture) και όπως χαρακτηριστικά είπε ο ισχυρός άνδρας της μάρκας, Hakan Samuelsson «…είναι ένα από τα πιο συναρπαστικά αυτοκίνητα με το σήμα της Volvo».

Advertisement
Advertisement

Με το νέο S60 η σουηδική εταιρεία σκοπεύει να ενισχύσει τη θέση της στις αγορές της Βόρειας Αμερικής και της Κίνας, εκεί δηλαδή που τα πολυτελή σεντάν έχουν τη μεγαλύτερη ζήτηση. Και ταυτόχρονα, κάνει ένα σημαντικό βήμα σε ότι αφορά στη δέσμευσή της προς τις ηλεκτρικές τεχνολογίες. Άλλωστε έχει προαναγγελθεί πως από το 2019, όλα τα νέα μοντέλα θα έχουν ηλεκτρικές εκδόσεις.

2018-volvo-s60-c640

Εν τη απουσία diesel επιλογής, οι επίδοξοι αγοραστές θα μπορούν να διαλέξουν ανάμεσα σε δύο turbo-charged και super-charged plug-in hybrid κινητήρες. Ο T6 Twin Engine AWD plug-in hybrid των 340 ίππων και ο T8 Twin Engine AWD plug-in hybrid των 400 ίππων για την αγορά των Ηνωμένων Πολιτειών. Όταν θα πραγματοποιηθεί το επίσημο λανσάρισμα του νέου S60 στην αγορά, θα ενσωματωθούν σε αυτό και οι γνωστοί κινητήρες βενζίνης της Volvo, T5 και Τ6.

Advertisement

2018-volvo-s60-b640

Η έκδοση T8 θα δεχθεί τη φροντίδα της Polestar, που θα προσφέρει αναβάθμιση ισχύος, βελτίωση της οδηγικής συμπεριφοράς μέσω αναβάθμισης των επιλογών σε φρένα, τροχούς, ανάρτηση και κινητήρα.

Advertisement

2018-volvo-s60-m640

«Το ενεργό σασί και οι ρυθμίσεις παραμέτρων οδήγησης παρέχουν πλήρη έλεγχο και κάνουν τον οδηγό πρωταγωνιστή», είπε χαρακτηριστικά ο Henrik Green, αντιπρόεδρος έρευνας και εξέλιξης της Volvo Cars. «Παράλληλα, φέρνει τεχνολογία από τη σειρά 90, στη σειρά 60, πράγμα που το καθιστά ως ένας από τα καλύτερα σπορ σεντάν στην αγορά».

2018-volvo-s60-n640

Advertisement

Όπως είπαμε πατά στην πλατφόρμα SPA όπως και το V60 που γνωρίσαμε πριν μερικούς μήνες και φέρει το ίδιο σύστημα infotainment και τις ίδιες τεχνολογίες στο μέτωπο της ασφάλειας, που παραδοσιακά αποτελεί μεγάλο ατού της εν λόγω μάρκας. Ανάμεσά τους και η τεχνολογία City Safety με Autobrake που αποτρέπει συγκρούσεις και είναι το μοναδικό σύστημα στην αγορά που ξεχωρίζει τους πεζούς από ποδηλάτες ή μεγάλα ζώα. Στη φαρέτρα θα μπορεί να βρει κανείς βοηθήματα όπως τα Pilot Assist, Run-off Road Mitigation, Oncoming Lane Mitigation και Cross Traffic Alert.

2018-volvo-s60-j640tall

Όσο για το Sensus Connect, το υπέρ-σύγχρονο σύστημα Infotainment, είναι πλήρως συμβατό με τα Apple CarPlay και Android Auto και οι επιβάτες το χειρίζονται μέσω της μεγάλης α λα τάμπλετ οθόνης που δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα.

2018-volvo-s60-k640tall

Μία ακόμα καινοτομία για αυτή την κατηγορία, είναι η δυνατότητα να έχει κάποιος πρόσβαση στο νέο S60 χωρίς να το έχει αγοράσει. Μέσω τις Premium συνδρομητικής υπηρεσίας Care by Volvo, θα μπορεί άνευ προκαταβολής και μέσω μηνιαίας συνδρομής, να χρησιμοποιεί το σουηδικό σπορ σεντάν!

2018-volvo-s60-f640 2018-volvo-s60-h640tall 2018-volvo-s60-l640 2018-volvo-s60-g640tall