Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Η νέα C-Class!

Ελλάδα 17:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη: Η νέα C-Class!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη: Η νέα C-Class!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto.gr αποκαλύπτει τις πρώτες επίσημες φωτογραφίες της τέταρτης γενιάς του πολυτελούς μεσαίου sedan. Δίκαια χαρακτηρίζεται ως «μικρή S-Class», όχι μόνο λόγω της τεχνολογίας που φέρει αλλά και της σχεδίασής της. Η νέα C-Class θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα τον Ιανουάριο στο Ντιτρόιτ και θα βρίσκεται στις εκθέσεις της γερμανικής μάρκας δύο μήνες αργότερα.

Advertisement
Advertisement

Αν και θα μεγαλώσει σε διαστάσεις, η νέα C-Class θα είναι πιο ελαφριά από το απερχόμενο μοντέλο. Το μήκος της θα αυξηθεί κατά τουλάχιστον 10 cm και θα ξεπεράσει ίσως τα 4,7 m. Και αυτό διότι υπάρχει πλέον στα 4,63 m η βασική επιλογή της μάρκας στα sedan, η νέα CLA. Το μακρύτερο μεταξόνιο θα εξασφαλίσει πιο άνετες μετακινήσεις για τους πίσω επιβάτες, ενώ και ο χώρος των αποσκευών θα είναι πιο πλούσιος (αναμένεται να ξεπερνά τα 500 lt). Στόχος της Mercedes είναι να ανεβάσει τον… πήχη στην κατηγορία, ώστε να κυριαρχήσει του Audi A4 και της BMW Σειράς 3.

Η γκάμα των κινητήρων θα περιλαμβάνει και σύνολα από την απερχόμενη γενιά (όπως τον 1.6 βενζίνης με 156 PS και τον 2.2 diesel με 170 PS), αλλά και νέα μέλη όπως το 2λιτρο με 211 PS, τον οποίο συναντάμε στην A-Class και τη CLA. Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι θα δανειστεί και diesel από τη Renault, στο πλαίσιο της στρατηγικής συνεργασίας των δύο ομίλων.

Θα υπάρξει και υβριδική έκδοση, η BlueTEC Hybrid. Λογικά θα συνδυάζει – όπως στην περίπτωση της E-Class – τον 2.2 diesel με τα 204 PS με ένα μικρό ηλεκτροκινητήρα 27 PS. Η μέση κατανάλωση θα είναι κάτω από 4 lt/100 km και οι εκπομπές ρύπων κάτω από το όριο των 100 g/km. Αργότερα θα δούμε και την κορυφαία C63 AMG. Θα φέρει – στο πλαίσιο του downsizing – 4λιτρο V8, απόδοσης άνω των 460 PS, αλλά και το νέο αυτόματο κιβώτιο G-TRONIC με 9 σχέσεις.

Advertisement
Advertisement

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr γιατί οι επίσημες ανακοινώσεις δεν θα αργήσουν πολύ.