Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το VW T-Roc R των 300 PS!

Ελλάδα 21:40
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το VW T-Roc R των 300 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το VW T-Roc R των 300 PS!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μπορεί η επίσημη πρεμιέρα του να είναι προγραμματισμένη για την επικείμενη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης, ωστόσο η Volkswagen μας αποκάλυψε πρόωρα την καυτή έκδοση του T-Roc!

Advertisement
Advertisement

Είναι η πρώτη φορά που η γερμανική μάρκα τοποθετεί το λογότυπο «R» με ότι αυτό συνεπάγεται, σε ένα SUV της γκάμας της, ακολουθώντας την τάση της εποχής που θέλει αυτή την κατηγορία να αποκτά όλο και πιο δυναμικές εκδόσεις.

Το T-Roc R παίρνει ώθηση από τον 2λιτρο TSI Turbo κινητήρα που εφοδιάζει και το Golf R, ο οποίο προσφέρει 300 PS και 400 Nm ροπής. Συνεργάζεται με 7άρι DSG κιβώτιο διπλού συμπλέκτη και συνοδεύεται φυσικά από το σύστημα τετρακίνησης 4Motion.

Advertisement
Advertisement

Όσο για επιδόσεις, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h ενώ τα 0-100 έρχονται σε μόλις 4.9 δευτερόλεπτα! Το Volkswagen T-Roc R διαθέτει εύλογα χαμηλωμένη ανάρτηση, αναβαθμισμένο σύστημα πέδησης αλλά και νέο σύστημα διεύθυνσης.

Στο τεχνολογικό μέτωπο συναντάμε ηλεκτρονικά συστήματα όπως το Launch Control αλλά και η δυνατότητα ρύθμισης όλων των παραμέτρων λειτουργίας του οχήματος σε «Race».

Advertisement

Αισθητικά υπάρχουν αρκετές πινελιές που «φωνάζουν» τον άγριο χαρακτήρα του μοντέλου. Από τη διαφορετική γρίλια μέχρι τους πιο δυναμικούς προφυλακτήρες, τους μεγαλύτερους αεραγωγούς και τις τέσσερις απολήξεις της εξάτμισης, μέχρι τις 19άρες ζάντες σε μαύρο ματ γραφίτη.

Advertisement

Περαιτέρω διαφοροποιήσεις συναντάμε στην πίσω αεροτομή, τα καλύμματα των καθρεφτών, τις μαύρες δαγκάνες των φρένων. Ομοίως και στο εσωτερικό όπου βλέπουμε αρκετές λεπτομέρειες σε «R» mode, από το τιμόνι που έχει πίσω του και «αυτάκια» αλλαγής σχέσεων, μέχρι τα ειδικά καθίσματα και τις λεπτομέρειες από ανθρακονήματα.

Advertisement

Σύμφωνα με τη Volkswagen το T-Roc R είναι σε μορφή… σχεδόν παραγωγής, στην οποία θα μπει μέσα στο 2019.