Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το VW ID Buggy Concept

Ελλάδα 13:21
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το VW ID Buggy Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το VW ID Buggy Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ένα αρκετά ενδιαφέρον… περιπετειώδες πρωτότυπο αποκάλυψε στη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου της Γενεύης η Volkswagen: το όνομά του είναι ID Buggy Concept!

Advertisement
Advertisement

Τιμώντας την κληρονομιά του Meyers Manx Dune Buggy, οι Γερμανοί δημιούργησαν μία σύγχρονη εκδοχή του εν λόγω μοντέλου. Ένα διθέσιο ανοιχτό roadster, με πλαστικούς προφυλακτήρες και ποδιές από αλουμίνιο για να το «προστατεύουν».

Ένας εκτός δρόμου όχημα που έχει roll bar, ενισχυμένο παρμπρίζ, πατάει σε ζάντες 18 ιντσών που είναι ντυμένες με ελαστικά All-Terrain της BF Goodrich και έχει απόσταση από το έδαφος που ορίζεται στα 238mm και του επιτρέπει να εξερευνεί.

Advertisement
Advertisement

Διαθέτει δύο αδιάβροχα Bucket καθίσματα, σχεδόν εξαγωνικό τιμόνι και εξαιρετικά μινιμάλ χώρο για τους επιβάτες, με ένα μικρό ψηφιακό πίνακα οργάνων.

Όπως όλα τα μέλη της οικογένειας ID, το Buggy Concept πατάει στην πλατφόρμα MEB και παίρνει ώθηση από έναν ηλεκτροκινητήρα που παράγει 204 άλογα, με την τιμή της ροπής να ορίζεται στα 309 Nm.

Advertisement

Σε ότι αφορά στις επιδόσεις, τα 0-100 έρχονται σε 7.2 δευτερόλεπτα, η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 159 km/h ενώ η αυτονομία είναι σύμφωνα με τον κατασκευαστή στα 250 χιλιόμετρα.

Advertisement

Αξίζει όμως να σημειωθεί η δυνατότητα… μεταμόρφωσης του VW ID Buggy Concept. Τόσο σε ότι αφορά στο κινητήριο σύνολο όπου μπορεί να προστεθεί και δεύτερος ηλεκτροκινητήρας ανεβάζοντας ισχύ και επιδόσεις, όσο και στην εμφάνιση! Σύμφωνα με τη Volkswagen το πάνω μέρος του πρωτότυπου οχήματος μπορεί να αφαιρεθεί, πράγμα που θα μπορούσε να επιτρέψει σε άλλους κατασκευαστές να δημιουργήσουν τις δικές τους εκδοχές.

Advertisement