Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Skoda VisionS

Ελλάδα 1:43
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Skoda VisionS

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για το Skoda VisionS

ΝΕΑ

Ο προάγγελος του πρώτου SUV στην ιστορία της Skoda, το VisionS Concept, αποκαλύφθηκε αρκετά πριν την επίσημη παρουσίασή του που είναι προγραμματισμένη για την 1η Μαρτίου στο 86ο Διεθνές Σαλόνι Αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (facebook.com/SeitanF1)

Η τελική μορφή του πρωτότυπου αυτού μοντέλου δεν διαφέρει από τα σκίτσα που είχε μοιραστεί έως τώρα η τσέχικη μάρκα (δείτε τα πατώντας εδώ). Με «πρόσωπο» που ακολουθεί το σχεδιαστικό της μοτίβο, με τη χαρακτηριστική γρίλια.

Τα φωτιστικά σώματα είναι λεπτά και ενσωματώνουν LED, λύση που υιοθετείται και στο πίσω μέρος όπου αίσθηση προκαλεί η παρουσία φωτιστικών σωμάτων απ’ άκρη σε άκρη ενώ οι απολήξεις των εξατμίσεων είναι ακροβολισμένες.

Advertisement
Advertisement

Έχει μηκος 4.7m, ύψος 1.68m και πλάτος 1.91m, με το μεταξόνιο στα 2.79m. Έχει έξι θέσεις σε τρεις σειρές καθισμάτων και ουσιαστικά προλογίζει το Kodak που θα δούμε τον Σεπτέμβριο στην Έκθεση Αυτοκινήτου του Παρισιού.

Κάτω από αυτή την αρκετά μοντέρνα σιλουέτα βρίσκεται υβριδικό σύστημα κίνησης που συνδυάζει έναν 1400άρη TSI κινητήρα απόδοσης 156 PS και 25.5 kgm ροπής με έναν ηλεκτροκινητήρα που συνεισφέρει άλλα 55 PS και 22.4 kgm ροπής. Η ισχύς περνάει στους εμπρός τροχούς μέσω DSG κιβωτίου 6 σχέσεων ενώ για τους πίσω τροχούς, υπάρχει κι ένας δεύτερος ηλεκτροκινητήρας που λειτουργεί ανεξάρτητα με τον εμπρός άξονα και προσφέρει άλλα 116 PS και 27.5 kgm ροπής.

2016-skoda-visions-suv-concept-OFFICIAL-b640

Advertisement

Σύμφωνα με τη Skoda η ηλεκτρική αυτονομία του VisionS είναι στα 50 χιλιόμετρα, χάρη στην μπαταρία ιόντων λιθίου 12.4 kWh που είναι τοποθετημένη μπροστά από τον εμπρός άξονα. Η συνολική αυτονομία, αγγίζει τα 1000 χιλιόμετρα, με την κατανάλωση να ορίζεται από τους Τσέχους στα μόλις 1.9 lt/100km. Αντίστοιχα χαμηλές είναι και οι εκπομπές ρύπων, στα 45g/km.

Όσο για τις επιδόσεις, τα 0-100 km/h έρχονται σε 7.4sec ενώ η τελική ταχύτητα του VisionS ορίζεται στα 200km/h (124mph).

Advertisement