ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Passat

Ελλάδα 20:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για το νέο Passat

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Passat

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η στιγμή για την πρεμιέρα της όγδοης γενιάς του μεσαίου οικογενειακού μοντέλου της Volkswagen έφθασε. Το νέο Passat – sedan και station wagon – παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Βερολίνο και το NewsAuto.gr έχει τις επίσημες φωτογραφίες. Από αυτές διαπιστώνουμε την προσεκτική προσέγγιση των σχεδιαστών της Volkswagen, ώστε να μην κοπούν οι δεσμοί με το απερχόμενο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο συνδυασμός μάσκας-φωτιστικών σωμάτων θυμίζει αρκετά το πολυμορφικό Golf Sportsvan, ενώ τα πίσω φώτα αλλά και λεπτομέρειες του εσωτερικού (όπως το τιμόνι) παραπέμπουν στο Golf. Στην όγδοη γενιά του Passat, η Volkswagen κάνει ένα σημαντικό τεχνολογικό βήμα. Στόχος της είναι να διατηρήσει στενή επαφή με τις premium προτάσεις της κατηγορίας, όπως η Mercedes C-Class και η BMW Σειρά 3.

Οι Γερμανοί χρησιμοποίησαν περισσότερο αλουμίνιο, με αποτέλεσμα το νέο μοντέλο να είναι έως 85 kg ελαφρύτερο από τον προκάτοχό του. Έτσι είναι οικονομικότερο στην κατανάλωση και πιο δυναμικό στην οδήγηση. Όλα τα νέα Passat (sedan ή station wagon) θα φέρουν στάνταρ πίσω φώτα LED, ενώ οι εμπρός προβολείς θα είναι αλογόνου ή LED.

Advertisement
Advertisement

Η Volkswagen θα το λανσάρει με δέκα κινητήρες TSI και TDI, ισχύος από 120 έως 280 PS. Διαφημίζει ιδιαίτερα το νέο 2λιτρο diesel, που με τη βοήθεια δύο turbo αποδίδει 240 PS και 51 kgm ροπής από τις 1.750 rpm. Ο κινητήρας αυτός θα συνοδεύεται από 7τάχυτο κιβώτιο DSG και τετρακίνηση 4MOTION και θα καταναλώνει σε μεικτό κύκλο λίγο πάνω από 5 lt/100 km.

Θα λανσαριστεί και plug-in υβριδική έκδοση (και για τα δύο αμαξώματα), με δυνατότητα διάνυσης 50 km αποκλειστικά με ηλεκτρική ενέργεια και συνολική αυτονομία κοντά στα 1.000 km! To υβριδικό σύστημα αποτελείται από τον 1.4 TSI (με 156 PS) και ηλεκτρικό μοτέρ (109 PS). Η συνδυαστική ισχύς ανέρχεται σε 211 PS και η ροπή σε 40,8 kgm. Δεν θα υστερεί όμως σε επιδόσεις, με 0-100 σε λιγότερο από 8 sec και τελική άνω των 210 km/h.

Στο τεχνολογικό κομμάτι, αντί για συμβατικό πίνακα οργάνων το νέο Passat εφοδιάζεται με την οθόνη TFT 12,3 ιντσών (όπως δηλαδή στο νέο Audi TT). Ο εξοπλισμός περιλαμβάνει νέο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας, δυνατότητα αυτόματης στάθμευσης σε κάθετες θέσεις (π.χ. στα σούπερ μάρκετ), City Emergency Braking για αποφυγή συγκρούσεων με μικρές ταχύτητες και πολλά ακόμη. 

Advertisement

To NewsAuto.gr είχε αποκαλύψει τον περασμένο Μάιο την πρόθεση της Volkswagen να πραγματοποιήσει στην Ελλάδα και συγκεκριμένα στην Πύλο την παγκόσμια εμπορική παρουσίαση του νέου Passat (διαβάστε σχετικά ΕΔΩ).