Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Focus sedan

Ελλάδα 8:50
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το νέο Focus sedan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το νέο Focus sedan

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το hatchback και το station wagon, ήρθε η ώρα του Focus sedan να επωφεληθεί της σχεδιαστικής ανανέωσης. Η Ford θα το παρουσιάσει την άλλη εβδομάδα στη Νέα Υόρκη, μαζί με το ηλεκτρικό μοντέλο. Παράλληλα ανακοινώθηκε ότι αργότερα μέσα στη χρονιά (πιθανόν τον Οκτώβριο στο Παρίσι) θα αποκαλυφθεί το ανανεωμένο ST. Όσον αφορά το κορυφαίο RS, το λανσάρισμά του θα καθυστερήσει, όπως αναφέραμε πριν λίγες ημέρες (διαβάστε ΕΔΩ σχετικά).

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το 4θυρο Focus εντάσσεται σχεδιαστικά στη φιλοσοφία των νέων Ford, με την τραπεζοειδή μάσκα και τα μακρόστενα φώτα. Στην ουρά του αμαξώματος έχουν επανασχεδιαστεί τα φωτιστικά σώματα και έχει τοποθετηθεί νέος προφυλακτήρας. Συνολικά, μοιάζει σαν ένα μικρό Mondeo, το οποίο ακόμη αναμένουμε να κυκλοφορήσει στην Ευρώπη. Παράλληλα αναβαθμίζεται το εσωτερικό με ποιοτικότερα υλικά και βελτιωμένη εργονομία, γίνεται πιο πλούσιος ο εξοπλισμός και διευρύνεται η γκάμα των κινητήρων.

Το αμερικάνικων προδιαγραφών Ford Focus sedan θα εξοπλίζεται για πρώτη φορά με το συνδυασμό  του 1.0 EcoBoost και 6τάχυτου μηχανικού κιβωτίου. Στην Ευρώπη βέβαια θα εφοδιάζεται επίσης με τους νέους 1.5 EcoBoost και TDCi, βενζίνης και diesel αντίστοιχα. Ο πρώτος κυκλοφορεί σε δύο εκδόσεις ισχύος με 150 και 180 PS, ενώ ο δεύτερος με 95 ή 120 PS.

Advertisement
Advertisement