Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Lexus GS F με 473 άλογα!

Ελλάδα 0:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Lexus GS F με 473 άλογα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Lexus GS F με 473 άλογα!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με ένα δυνατό ατμοσφαιρικό V8 κινητήρα, ντοπέ εμφάνιση και hardcore στήσιμο, αυτό είναι το νέο μοντέλο με το οποίο η Lexus εναντιώνεται στα πιο καυτά μεγάλα σεντάν της παγκόσμιας αγοράς.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (nima244@gmail.com)

Με 473 άλογα, όταν το νέο Lexus GS F κυκλοφορήσει στους δρόμους αναμένεται να πετάξει για τα καλά το γάντι σε αντίπαλα σεντάν επιδόσεων, όπως είναι τα BMW M5, Mercedes-Benz E63 AMG, Jaguar XFR-S και Cadillac CTS-V. Ας μην ξεχνάμε πως το GS F προορίζεται πρωτίστως για την αμερικανική αγορά και για αυτό το λόγο η παγκόσμια πρεμιέρα του έχει προγραμματισθεί σε μερικές μέρες στην έκθεση του Ντιτρόιτ.

Advertisement
Advertisement

Από πλευράς εμφάνισης την παράσταση κλέβει η τεράστια μάσκα στο εμπρός μέρος με τα επιθετικά φωτιστικά σώματα που στην βάση τους τονίζονται από ένα LED περίγραμμα. Πίσω, η όψη είναι εξίσου «ντοπέ» με το βλέπουν να καρφώνεται στις διπλές απολήξεις με την κάθε μια να βρίσκεται στα άκρα (δηλ. τετραπλές στο σύνολο). Φυσικά, υπάρχει φουλ αεροδυναμικό πακέτο, 19άρες ζάντες, μεγάλες εισαγωγές αέρα, τονισμένες δαγκάνες στα φρένα, ενώ στο εσωτερικό υπάρχει διχρωμία και επενδύσεις από ανθρακόνημα.

Το ζουμί του GS F δεν κρύβεται πουθενά αλλού πάρα κάτω από το καπό όπου υπάρχει ένας ατμοσφαιρικός V8 των 5,0 lt που αποδίδει 473 PS και 53,7 kgm ροπής. Η ισχύς περνά στους πίσω τροχούς μέσω αυτόματου κιβωτίου 8 σχέσεων, ενώ υπάρχει ηλεκτρονικά ελεγχόμενη κατανομή της ροπής (TVD ή Torque Vectoring Differential) με τρία προγράμματα: τα Standard, Slalom και Track. Εννοείται πως το σασί (φρένα, ανάρτηση, τιμόνι) έχουν προσαρμοστεί στα hardcore μέτρα του GS F, ενώ το συνολικό βάρος φτάνει τα 1.830 kg. Όσο για τις επιδόσεις, προφανώς η Lexus μας τις φυλάει έως την πρεμιέρα του GS F.

Advertisement

Advertisement