Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Citroen Aircross Concept

Ελλάδα 6:12
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για το Citroen Aircross Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για το Citroen Aircross Concept

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά από διάφορες teaser εικόνες και μερικές διαρροές, το Citroen Aircross που θα κάνει πρεμιέρα στην Σαγκάη, αποκαλύπτεται στην οθόνη σας!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Το Aircross θα παρουσιαστεί στην Κίνα και ουσιαστικά πρόκειται για ένα concept car που θα αποτελέσει την σχεδιαστική πυξίδα για τα crossover που σχεδιάζει να λανσάρει η Citroen στα επόμενα χρόνια. To γαλλικό πρωτότυπο βασίζεται στην πλατφόρμα EMP2 του ομίλου PSA και έχει μήκος 4,58 m, ώστε να τοποθετείται ανάμεσα στα κόμπακτ και στα μεγάλα SUV. Αισθητικά, το αμάξωμα παραπέμπει στο πετυχημένο εμπορικά C4 Cactus, ενώ στο Aircross συναντάμε τα Alloy Bumps (κυψελωτό χυτό αλουμίνιο περιβαλλόμενο από σκληρή γόμα) που προστατεύουν το αμάξωμα από μικρό-επαφές.

Advertisement
Advertisement

Το Aircross διαθέτει υβριδικό plug-in σύστημα πρόωσης που συνδυάζει έναν βενζινοκινητήρα 1.600 cc στον εμπρός άξονα ισχύος 218 PS και έναν ηλεκτροκινητήρα 95 PS στον πίσω άξονα που τροφοδοτείται με ενέργεια από μπαταρίες λιθίου-ιόντων. Με συνολική απόδοση 313 PS, αυτονομία κίνησης με τον ηλεκτροκινητήρα 50 km, μέση κατανάλωση μόλις 1,7 lt/100 km, και εκπομπή μόλις 39 g CO2/km, το Aircross επιταχύνει από στάση στα 100 km/h σε μόλις 4,5 sec.

Ανάλογα πρωτότυπος είναι και ο τεχνολογικός εξοπλισμός του διάκοσμου με Head Up Display και δύο οθόνες 12’’ που παρέχουν πρόσβαση σε όλες τις πληροφορίες και τις λειτουργίες του αυτοκινήτου. Η μία από τις δύο οθόνες μπορεί να μετακινηθεί προς κάθε επιβάτη παρέχοντας πληροφορίες σχετικές με το ταξίδι ή πρόσβαση σε υπηρεσίες πολυμέσων. Παράλληλα κάθε κάθισμα είναι εφοδιασμένο με ηχεία και μικρόφωνα ώστε να μπορούν να μιλούν μεταξύ τους όλοι μαζί ή κάθε ένας να επιλέγει με ποιον θα μιλήσει ξεχωριστά. Τέλος οι τοποθετημένες στις πόρτες webcams μπορούν να αποθηκεύσουν φωτογραφίες από τη διαδρομή και να εμφανίζονται άμεσα στις εσωτερικές οθόνες.