Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα Porsche 911

Ελλάδα 14:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αποκάλυψη για τη νέα Porsche 911

ΝΕΑ

Αποκάλυψη για τη νέα Porsche 911

ΝΕΑ

Πρεμιέρα στη Φρανκφούρτη θα κάνει η ανανεωμένη έκδοση του γερμανικού sports car, με σχεδιαστικές επεμβάσεις, πλουσιότερο εξοπλισμό και ισχυρότερους κινητήρες. Οι πωλήσεις της νέας 911 Carrera (coupe και cabriolet) θα αρχίσουν – όπως είναι φυσικό – από τη Γερμανία, τον προσεχή Δεκέμβριο, σε τιμές που κυμαίνονται από 96.605 έως 123.856 ευρώ.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Τα δύο άκρα της νέας Porsche δέχτηκαν το καθιερωμένο facelift, με νέα φωτιστικά σώματα και άλλες λεπτομέρειες. Στην καμπίνα των επιβατών κάνει πρεμιέρα το νέο σύστημα πολυμέσων της Porsche, με δυνατότητα φωνητικών εντολών. Οι κινητήρες είναι τεχνολογίας bi-turbo και εμφανίζουν αυξημένη ισχύ κατά 20 PS σε σχέση με τα σύνολα που αντικαθιστούν.

Η 911 Carrera προσφέρει 370 ίππους από τα 3 lt., ενώ στην πιο δυνατή Carrera S ο 6κύλινδρος boxer αποδίδει 420 ίππους, χάρη στη διαφορετική χαρτογράφηση, τα τροποποιημένα turbo και το εξελιγμένο σύστημα εξάτμισης. Η μέγιστη ροπή είναι αντίστοιχα 45,9 και 51 kgm (διαθέσιμη και στις δύο περιπτώσεις από τις 1.700 μέχρι τις 5.000 rpm).

Advertisement
Advertisement

Στον κόσμο των… επιδόσεων, η 911 Carrera Coupe με το κιβώτιο PDK και το πακέτο Sport Chrono σπριντάρει από στάση στα 100 km/h σε 4,2 sec (έναντι 4,4 sec του προκατόχου της). Η έκδοση S χρειάζεται 3,9 sec για να ολοκληρώσει την ίδια διαδικασία, όντας η πρώτη 911 Carrera που σπάει το φράγμα των 4 sec. Η τελική ταχύτητα είναι στην πρώτη περίπτωση 295 km/h και στη δεύτερη 308 km/h. Η κατανάλωση λίγους ιδιοκτήτες μίας Porsche ενδιαφέρει, αλλά ας την αναφέρουμε: 7,4 lt/100 km για την Carrera με το κιβώτιο PDK και 7,7 lt/100 km για την Carrera S με το ίδιο σύστημα μετάδοσης.

Το προαιρετικό Sport Chrono Package περιλαμβάνει διακόπτη στο τιμόνι της 911 Carrera για επιλογή ανάμεσα σε τέσσερα προγράμματα: Normal, Sport, Sport Plus και Individual. Σε συνδυασμό με το κιβώτιο PDK υπάρχει και η επιλογή Sport Response Button. Πατώντας το, ο οδηγός έχει στη διάθεσή του τη μέγιστη απόδοση του κινητήρα για 20 sec (π.χ. για προσπεράσεις) με το σύστημα μετάδοσης να επιλέγει την ιδανική σχέση στο κιβώτιο.

Advertisement

Άλλες «πρωτιές» στην 911 Carrera είναι το πλαίσιο PASM που χαμηλώνει την απόσταση από το έδαφος κατά 10 mm, αλλά και η ενεργητική τετραδιεύθυνση, με τους πίσω τροχούς να στρίβουν ελαφρά για καλύτερη είσοδο στις στροφές και μεγαλύτερη ευελιξία μέσα στην πόλη.

Advertisement