Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Fabia!

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αποκάλυψη για τη νέα Fabia!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αποκάλυψη για τη νέα Fabia!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το NewsAuto.gr παρουσιάζει τις επίσημες φωτογραφίες του σουπερμίνι της Skoda. Η σχεδιαστική συγγένεια της νέας Fabia με τα μεγαλύτερα Rapid και Octavia είναι εμφανής, τόσο στη μάσκα όσο και στα φωτιστικά σώματα. Η Skoda δεν θέλησε να ρισκάρει, αν και ο επικεφαλής σχεδίασης της τσέχικης μάρκας, Jozef Kaban, έχει διαφορετική άποψη: «Η νέα Fabia αποπνέει έναν πιο εκφραστικό, δυναμικό και σπορτίφ χαρακτήρα. Παρά την πιο δυναμική της σχεδίαση, αυξήσαμε το χώρο για τους επιβάτες και τις αποσκευές».

Advertisement
Advertisement

Η 3η γενιά Skoda Fabia θα κυκλοφορήσει στους ευρωπαϊκούς δρόμους στα τέλη του έτους (στην Ελλάδα από τις αρχές του 2015) και θα είναι η αποδοτικότερη που έχει υπάρξει με τους κινητήρες να παρουσιάζουν έως 17% μεγαλύτερη οικονομία καυσίμου. Αρχικά, η γκάμα θα περιλαμβάνει τέσσερις βενζινοκινητήρες και τρεις diesel.

Συγκεκριμένα, όλοι θα είναι Euro 6 με την βασική 3κύλινδρη έκδοση βενζίνης 1.0 MPI να αποδίδει από 60 PS. Η ισχύς στα σύνολα βενζίνης θα τα 110 PS, στην περίπτωση του 1.2 TSI. Η σειρά των diesel βασίζεται πάνω σε διαφορετικές εκδοχές του νέου τρικύλινδρου 1.4 TDI, που θα αποδίδει από 75 έως 105 PS.

Όλοι οι κινητήρες θα συνδυάζονται με μηχανικό κιβώτιο, για ορισμένες θα υπάρχει και αυτόματο DSG, ενώ η νέα Fabia θα είναι έως 65 kg ελαφρύτερη από το τωρινό μοντέλο. Στα τέλη του 2015 θα λανσαριστεί και η diesel έκδοση Greenline, η οποία θα διαθέτει σύστημα ανάκτηση ενέργειας, ελαστικά χαμηλής αντίστασης κύλισης, start/stop κ.α., ώστε να καταναλώνει μόλις 3,6 lt/100 km και να εκπέμπει όχι περισσότερα από 82 g CO2/km!

Advertisement
Advertisement