ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Αυτή είναι η νέα Camaro!

Ελλάδα 20:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Video: Αυτή είναι η νέα Camaro!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Video: Αυτή είναι η νέα Camaro!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Chevrolet παρουσίασε σε ειδική εκδήλωση, στο νησάκι Μπελ Άιλ του Ντιτρόιτ, την έκτη γενιά του θρυλικού muscle car. Η νέα Camaro διατηρεί τις βασικές γραμμές του απερχόμενου μοντέλου, όμως δείχνει ακόμη πιο μυώδης και δυναμική. Στη γκάμα των κινητήρων υπάρχει πλέον και 2λιτρος turbo.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Το πισωκίνητο coupe επιδόσεων της Chevrolet κάνει χρήση νέας αρχιτεκτονικής που εξοικονομεί βάρος, ενώ παράλληλα υπόσχεται ακόμη πιο σπορ συμπεριφορά. Η αμερικάνικη εταιρεία δηλώνει ότι η νέα Camaro εμφανίζει αυξημένη δομική ακαμψία κατά 28%, ενώ το βάρος της έχει μειωθεί – ανάλογα με τον κινητήρα και τον εξοπλισμό – έως 90 kg. Οι διαστάσεις της είναι ελαφρώς μικρότερες από την 5η γενιά (το μήκος φθάνει τα 4,78 m. και το ύψος το 1,35 m).

camaro-six-official-2

Advertisement
Advertisement

Η γκάμα των κινητήρων περιλαμβάνει όχι μόνο τον V8 6.2 αλλά και 4κύλινδρο turbo, προκειμένου να ανταγωνιστεί το νέο Ford Mustang με τον 2.3 EcoBoost. Βασική έκδοση είναι η LT, η οποία εφοδιάζεται με το νέο 2.0 turbo. Η μέγιστη ισχύς του ανέρχεται σε 279 PS και η ροπή σε 40,8 kgm (από τις 3.000 έως τις 4.500 rpm). Η επιτάχυνση 0-96 km/h διαρκεί λιγότερο από 6 sec.

Νέος είναι και ο ατμοσφαιρικός V6 των 3,6 lt, επίσης για την Camaro LT. Αποδίδει 340 PS και 39,3 kgm ροπής. Οι τεχνολογίες που ενσωματώνει είναι άμεσος ψεκασμός, μεταβλητός χρονισμός των βαλβίδων και σύστημα απενεργοποίησης δύο κυλίνδρων (όταν ο οδηγός δεν επιταχύνει έντονα) για μείωση της κατανάλωσης.

camaro-six-official-3

Advertisement

H Camaro SS είναι προς το παρόν η πιο ισχυρή έκδοση στην έκτη γενιά του αμερικάνικου muscle car. Κινητήρας είναι ο γνωστός από την Corvette Stingray 6.2 V8, ο οποίος έχει δεχτεί μετατροπές (όπως στην πολλαπλή εξαγωγής) για την Camaro. Με ισχύ 461 PS, πρόκειται για την πιο δυνατή Camaro SS στην ιστορία του μοντέλου (η μέγιστη ροπή φθάνει τα 62,9 kgm). Όλοι οι κινητήρες συνδυάζονται είτε με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο είτε με το αυτόματο 8άρι Hydra-Matic (με paddles στο τιμόνι).

Το πρόγραμμα Drive Mode Selector έχει τρεις θέσεις λειτουργίας (Snow/Ice, Tour, Sport και άλλη μία την Track για την έκδοση SS). Επεμβαίνει στην απόκριση του γκαζιού, τις αλλαγές του αυτόματου κιβωτίου, τον ήχο του κινητήρα, την υποβοήθηση του τιμονιού, τις αναρτήσεις και το launch control, επιτρέποντας στον οδηγό να ρυθμίσει την Camaro ανάλογα με τις συνθήκες και τη διάθεσή του.

Advertisement