Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναβολή η Tesla; Πρεμιέρα η Daimler!

Ελλάδα 8:05
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αναβολή η Tesla; Πρεμιέρα η Daimler!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αναβολή η Tesla; Πρεμιέρα η Daimler!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Σε ότι αφορά στο επικοινωνιακό ματς ανάμεσα σε Tesla Motors και Daimler, σημειώσατε δύο! Σε ένα χρονικό σημείο που τα μέσα μαζικής ενημέρωσης που ασχολούνται με τα οχήματα… βαρέων βαρών αναμενόταν να ασχολούνται με το αυτόνομο ημιφορτηγό της Tesla Motors (διαβάστε περισσότερα για τη καθυστέρηση της αποκάλυψης εδώ), ασχολούνται με το νέο ηλεκτρικό φορτηγό της Daimler!

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (Instagram.com/SeitanF1)

Μετά λοιπόν από το FUSO eCanter, το πρώτο αμιγώς ηλεκτρικό ελαφρύ φορτηγό παραγωγής που αποκαλύφθηκε στα τέλη Σεπτεμβρίου (μπορείτε να διαβάσετε την παρουσίασή μας πατώντας εδώ), τώρα η Mitsubishi Fuso Truck and Bus Corporation (MFTBC) που αποτελεί μέλος της Daimler Trucks, αποκάλυψε το E-FUSO Vision One!

Τα αποκαλυπτήρια πραγματοποιήθηκαν στη Χώρα του Ανατέλλοντος Ηλίου και τη Διεθνή Έκθεση Αυτοκινήτου του Τόκιο. Το Vision One είναι ένα θηρίο με μέγιστη χωρητικότητα φόρτωσης στους 11 τόνους (μόλις 2 λιγότερους σε σχέση με το αντίστοιχο diesel μοντέλο), που εφοδιάζεται με μπαταρία 300 kWh και θα έχει αυτονομία της τάξης των 350 χιλιομέτρων!

Advertisement
Advertisement

Όλη η γκάμα της E-FUSO θα αφορά πλέον ηλεκτρικά φορτηγά και λεωφορεία, στην προσπάθεια να κερδηθεί η εξελισσόμενη μάχη της ηλεκτροκίνησης και στα μεγαλύτερου όγκου, επαγγελματικά οχήματα. Όμως τονίστηκε κατά τη παρουσίαση πως ένας τομέας που ακόμα χρειάζεται δουλειά και θα επηρεάσει τις αγορές στις οποίες θα κυκλοφορήσει το Vision One, είναι οι υποδομές.

Ο χρονικός ορίζοντας που τέθηκε για το λανσάρισμα του εν λόγω μοντέλου στην Ιαπωνία αλλά και σε ευρωπαϊκές χώρες, είναι το 2021.