Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση και… Ντιτρόιτ για το Infiniti QX60

Ελλάδα 2:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση και… Ντιτρόιτ για το Infiniti QX60

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση και… Ντιτρόιτ για το Infiniti QX60

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τον Ιανουάριο στην αμερικανική έκθεση θα λάμψουν αρκετά νέα μοντέλα από εκείνα που αρέσουν στις ΗΠΑ και που μάλλον είναι απίθανο να δούμε ποτέ στους ελληνικούς δρόμους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΝΙΚΟΥ ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΥ (carotog@gmail.com)

Ένα από αυτά τα αυτοκίνητα είναι το QX60 που ίσως και να το ακούτε για πρώτη φορά, αλλά στην αμερικανική αγορά τα πάει αρκετά καλά και από το επόμενο έτος θα κυκλοφορήσει με φρεσκαρισμένο παρουσιαστικό, ποιοτικότερο εσωτερικό και καλύτερα ηχομονωτικά υλικά για premium μετακινήσεις. Βλέπετε για τους εκεί, το QX60 είναι κάτι σαν τον αντίπαλο των αντίστοιχων SUV της Lexus, ενώ ανάμεσα στα πλεονεκτήματα του Infiniti τάσσεται και η επταθέσια διάταξή του.

Infiniti-QX60_2016 (1)

Advertisement
Advertisement

Κάτω από το καπό του, το QX60 έχει δύο κινητήρες. Ο «μικρός» turbo των 2,5 lt αποδίδει συνολικά 250 άλογα (εδώ έχουμε υβριδική διάταξη καθώς συνδυάζεται με ηλεκτροκινητήρα), ενώ ο μεγαλύτερος V6 των 3,5 lt έχει 265 PS και συνδυάζεται με αυτόματο κιβώτιο CVT. Σε κάθε περίπτωση η βασική μετάδοση είναι στους μπροστινούς τροχούς, ενώ προαιρετικά υπάρχει και τετρακίνηση. Κατά τα υπόλοιπα, η ανάρτηση έχει νέα ελατήρια και αμορτισέρ, το τιμόνι είναι πιο άμεσο, ενώ η Infiniti λέει μεταξύ άλλων πως έχει βελτιωθεί και η ασφάλεια με πλουσιότερο εξοπλισμό και νέας γενιάς ηλεκτρονικά συστήματα. Καλό το QX60, αλλά εμείς ως Ευρωπαίοι μάλλον θα πρέπει να κοιτάμε μέχρι το QX30…

Infiniti-QX60_2016 (3)

Infiniti-QX60_2016 (2)