Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση και για το RS7 Sportback

Ελλάδα 10:57
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ανανέωση και για το RS7 Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ανανέωση και για το RS7 Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά τα Α7 και S7 Sportback, ήρθε η σειρά και του κορυφαίου RS7 να δεχθεί το καθιερωμένο facelift από την Audi. Το μεγάλο 5θυρο coupe επιδόσεων αποκτά νέα εμπρός φώτα LED και αναβαθμισμένο σύστημα ενημέρωσης και ψυχαγωγίας. Ο τοποθετημένος κάτω από το καπό 4λιτρος TFSI προσφέρει 560 PS και 71,4 kgm ροπής, η οποία εμφανίζεται στις 1.750 και διατηρείται έως τις 5.500 rpm.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Ο V8 bi-turbo είναι τεχνολογίας Cylinder On Demand (COD), η οποία επιτρέπει την απενεργοποίηση τεσσάρων κυλίνδρων σε συνθήκες περιορισμένου φορτίου. Έτσι, η Audi ανακοινώνει μεικτή κατανάλωση 9,5 lt/100 km και εκπομπές ρύπων 221 g. CO2 ανά km. Το RS7 Sportback εκτοξεύεται στα 100 km/h σε μόλις 3,9 sec, χάρη και στο 8τάχυτο κιβώτιο tiptronic. Το σύστημα τετρακίνησης quattro μπορεί να συνδυαστεί με sport διαφορικό στον πίσω άξονα. Με τα προαιρετικά πακέτα, η τελική ταχύτητα ανεβαίνει από τα 250 στα 280 και τα 305 km/h.

Οι σχεδιαστές της γερμανικής εταιρείας επενέβησαν διακριτικά στη γρίλια και στις εισαγωγές αέρα του εμπρός προφυλακτήρα. Τα κύρια φωτιστικά σώματα είναι πλέον LED, στο στάνταρ εξοπλισμό. Προαιρετικά, μπορούν να παραγγελθούν και φώτα Matrix LED, τα οποία είχαν κάνει πρεμιέρα στο Α8. Νέα εσωτερική σχεδίαση έχουν τα πίσω φωτιστικά σώματα, ενώ τέσσερα νέα χρώματα έχουν προστεθεί στην παλέτα.

Advertisement
Advertisement

Μικρές οι αλλαγές και στην καμπίνα των επιβατών, εντοπίζονται στους διακόπτες των αεραγωγών, στα paddles πίσω από το τιμόνι και στο σήμα quattro στον πίνακα οργάνων. Το σύστημα πλοήγησης MMI αναβαθμίζεται χάρη στο νέο πάροχο γραφικών, τη γνωστή Nvidia. Η διαδικασία παραγγελιών του ανανεωμένου RS7 Sportback θα ανοίξει στη Γερμανία εντός του καλοκαιριού, σε τιμές από 113.300 ευρώ.