Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ανακαλύπτουμε το Skoda Connect

Ελλάδα 19:13
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ανακαλύπτουμε το Skoda Connect

ΝΕΑ

Ανακαλύπτουμε το Skoda Connect

ΝΕΑ

Μονίμως online θα είναι το Kodiaq και με την εφαρμογή Škoda Connect, την οποία είχαμε την ευκαιρία να γνωρίσουμε στο περιθώριο της παγκόσμιας παρουσίασης του πρώτου μεγάλου SUV στην ιστορία της Skoda.

Advertisement
Advertisement

ΑΠΟΣΤΟΛΗ ΣΤΟ ΒΕΡΟΛΙΝΟ: ΤΑΚΗΣ ΤΡΑΚΟΥΣΕΛΛΗΣ

Αυτή χωρίζεται σε δύο κατηγορίες λειτουργιών: τις υπηρεσίες Infotainment Online, που παρέχουν περισσότερη πληροφόρηση και λεπτομέρειες πλοήγησης σε πραγματικό χρόνο, και τη λειτουργία Care Connect, που εξασφαλίζει εξ αποστάσεως πρόσβαση και οδική βοήθεια. Η λειτουργία Infotainment Online περιλαμβάνει την online και σε πραγματικό χρόνο πληροφόρηση για τη ροή της κίνησης στην επιλεγμένη διαδρομή. Η υπηρεσία της Google Earth (διαθέσιμη σε σύστημα Columbus) εμφανίζει τον δρόμο με τοπογραφική απεικόνιση μέσω του Google.

skoda-kodiaq-b640
Η επιλογή Google Street View (διαθέσιμη σε σύστημα Columbus) δείχνει την εικόνα του τόπου προορισμού. Στο πακέτο του infotainment περιλαμβάνονται ακόμη: ενημέρωση χαρτών, τιμές καυσίμων, πληροφορίες για θέσεις στάθμευσης, online ειδήσεις, πληροφορίες για τον καιρό, καθώς και σημεία ενδιαφέροντος (POI). Οι online υπηρεσίες infotainment παρέχονται δωρεάν για τον πρώτο χρόνο και είναι διαθέσιμες με χρέωση το επόμενο διάστημα.

Advertisement
Advertisement

Μία από τις πιο σημαντικές λειτουργίες του συστήματος υπηρεσιών Care Connect είναι η κλήση έκτακτης ανάγκης (Emergency Call): χάρη στη λειτουργία κλήσης έκτακτης ανάγκης (eCall), μετά από ένα ατύχημα καλείται βοήθεια σε κέντρο επειγόντων περιστατικών, μόλις ενεργοποιηθεί κάποιος μηχανισμός προστασίας (αερόσακος, ζώνη κ.λπ.). Η λειτουργία διατίθεται στον βασικό εξοπλισμό και ενσωματώνεται στο πακέτο υπηρεσιών Care Connect.

skoda-kodiaq-d640

Τώρα με το Škoda Connect app δίνεται η δυνατότητα πρόσβασης και ελέγχου των διάφορων πρόσθετων υπηρεσιών. Για παράδειγμα, το smartphone θα ειδοποιήσει τον οδηγό αν το αυτοκίνητό του μετακινήθηκε από κάποιον χωρίς εκείνος να το γνωρίζει – ή με πολύ γρήγορη κίνηση ή εκτός προκαθορισμένης περιοχής. Με αυτή την εφαρμογή δίνεται η δυνατότητα μεταφοράς των στοιχείων του route planner από τον υπολογιστή κατευθείαν στο σύστημα πλοήγησής του.

Advertisement

Για πρώτη φορά στο νέο Škoda Kodiaq η εφαρμογή SmartLink all-in-one app ενσωματώνει και τη λειτουργία SmartGate, σε συνδυασμό με το υπάρχον λογισμικό Apple CarPlay, Android Auto και MirrorLink™. Ολες οι δημοφιλείς υπηρεσίες είναι διαθέσιμες σε μία μόνο εφαρμογή: δεδομένα πλοήγησης, μουσική και ειδήσεις, στοιχεία λειτουργίας του αυτοκινήτου μέσω του συστήματος infotainment – και όλα αυτά ανεξάρτητα από το επίπεδο εξοπλισμού.

skoda-kodiaq-e640
Όλα αυτά σε ένα εσωτερικό όπου κυριαρχούν τα κάθετα στοιχεία, όπως οι τέσσερις μεγάλοι αεραγωγοί. Η μεγάλη οθόνη χωρίζει το ταμπλό σε δύο ισομεγέθη μέρη, για τον οδηγό και τον συνοδηγό

Advertisement