Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το SUV της Seat!

Ελλάδα 15:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το SUV της Seat!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το SUV της Seat!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Τελικά το όνομα που επελέγη για να συνοδεύει το πρώτο SUV της ισπανικής μάρκας είναι το Ateca. Οι φωτογραφίες του διέρρευσαν στο διαδίκτυο λίγες ώρες πριν τις επίσημες ανακοινώσεις της Seat, αποκαλύπτοντας πλήρως το εξωτερικό αλλά και την καμπίνα των επιβατών. Το Ateca θα κάνει παγκόσμια πρεμιέρα σε λιγότερο από ένα μήνα, στο σαλόνι αυτοκινήτου της Γενεύης.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ

Το Ateca βασίζεται στη γνωστή πλατφόρμα MQB και σύμφωνα με τις πληροφορίες έχει μήκος 4,36 m., πλάτος 1,84 m., ύψος 1,6 m, διαστάσεις που το φέρνουν σε ευθεία αντιπαράθεση με το Nissan Qashqai, τον ηγέτη της κατηγορίας βάσει πωλήσεων.

Advertisement
Advertisement

Οπτικά, το Ateca δεν κρύβει τη συγγένειά του με το Leon. Η μάσκα, τα φωτιστικά σώματα και οι πλαϊνές γραμμές του αμαξώματος παραπέμπουν στο μικρομεσαίο της Seat, όμως η αυξημένη απόσταση από το έδαφος, τα πλαστικά προστατευτικά, οι μεγαλύτεροι θόλοι των τροχών και οι ράγες οροφής «φωνάζουν» ότι έχουμε να κάνουμε με ένα όχημα ελεύθερου χρόνου.

Το νέο μοντέλο θα κυκλοφορήσει σε προσθιοκίνητες και τετρακίνητες εκδόσεις 4Drive, με τα γνωστά σύνολα TSI και TDI του Ομίλου Volkswagen, όπως τον 1.0 TSI με 115 ίππους, τον 1.4 TSI με 150 PS αλλά και τους 1.6 και 2.0 TDI. Γνώριμη και η εικόνα από την καμπίνα των επιβατών, με τη μεγάλη οθόνη αφής να δεσπόζει στην κεντρική κονσόλα.

Μείνετε συντονισμένοι στο NewsAuto.gr για όλες τις νεότερες πληροφορίες.

Advertisement