Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο SUV της Hyundai! (upd)

Ελλάδα 15:22
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο SUV της Hyundai! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο SUV της Hyundai! (upd)

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To NewsAuto.gr αποκάλυψε το Tucson, το διάδοχο του ix35, πριν γίνουν οι επίσημες ανακοινώσεις από τη Hyundai. Το compact SUV – μήκους 4,47 m – παρουσιάστηκε σε εκδήλωση στο Βερολίνο, δύο εβδομάδες πριν την πρεμιέρα για το κοινό στη Γενεύη. Θα κατασκευάζεται στην Τσεχία, ενώ οι πωλήσεις του στην Ευρώπη θα αρχίσουν το δεύτερο μισό του έτους.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Οι σχεδιαστές της Hyundai, υπό την καθοδήγηση του Γερμανού Peter Schreyer, ο οποίος είναι πλέον και Πρόεδρος της μάρκας, ακολούθησαν πιο τολμηρή προσέγγιση. Στο ρύγχος του Tucson δεσπόζει η μεγάλη εξάγωνη μάσκα, ενώ τα φωτιστικά σώματα εκτείνονται προς το πλάι του αμαξώματος. Χαμηλά στον προφυλακτήρα είναι τοποθετημένα εκτός από τους προβολείς ομίχλης και τα φώτα ημέρας LED. Πιο «γνώριμο» το πίσω μέρος, με τα φώτα να θυμίζουν αυτά του Kia Sportage. Χωρίς υπερβολές το εσωτερικό, με μεγάλη οθόνη αφής στην κεντρική κονσόλα και αναλογικό πίνακα οργάνων.

Στην πλούσια γκάμα των κινητήρων συμπεριλαμβάνονται δύο σύνολα βενζίνης. Πρόκειται για τον 1.6 GDI με ισχύ 135 PS και τον turbo 1.6 T-GDI, απόδοσης 176 PS. Ο πρώτος συνδυάζεται με 6άρι μηχανικό κιβώτιο, ενώ για το δεύτερο υπάρχει η επιλογή και 7τάχυτου αυτόματου με διπλό συμπλέκτη. Τρεις είναι οι επιλογές diesel, με πιο δημοφιλή αυτή του 1.7 με 115 PS. Ο 2λιτρος προσφέρεται τόσο με 136 όσο και με 184 PS. Όλοι μπορούν να συνδυαστούν με 6τάχυτο μηχανικό κιβώτιο, ενώ για το 2λιτρο υπάρχει και η δυνατότητα επιλογής αυτόματου συστήματος μετάδοσης, με ίδιο αριθμό σχέσεων.

Advertisement
Advertisement