Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Opel Crossland

Ελλάδα 3:20
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτό είναι το νέο Opel Crossland

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Opel Crossland

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Με την νέα γενιά του Crossland, η Opel θέλει να κάνει δυναμική επανεμφάνιση στην κατηγορία των B SUV μοντέλων, προσφέροντας ανανεωμένη εμφάνιση αλλά και πληρότητα εξοπλισμού.

Advertisement
Advertisement

Η Opel ανανεώνει την εικόνα του Crossland, το εξοπλίζει με σύγχρονη τεχνολογία και επανατοποθετείται στην κατηγορία των B SUV με αξιώσεις.

Αυτό είναι το νέο Opel Crossland, το πρώτο μοντέλο που υιοθετεί το «νέο πρόσωπο» της μάρκας, το οποίο είδαμε για πρώτη φορά πριν από λίγες εβδομάδες στο νέο Opel Mokka. Όπως και με το Mokka, το νέο Opel Crossland δεν έχει το «Χ» στο όνομά του, για να κάνει και ηχητικά τη διαφορά από την προηγούμενη γενιά του μοντέλου. Εκτός από τη σχεδίαση, η Opel εξέλιξε το πλαίσιο του Crossland, αναβαθμίζοντας και την αίσθηση του τιμονιού, ενώ πρόσθεσε και την έκδοση GS Line + καθώς και το σύστημα IntelliGrip για τον έλεγχο της πρόσφυσης από τον οδηγό ανάλογα με το περιβάλλον που θα έχει να αντιμετωπίσει. Στο πίσω μέρος, τα νέα πίσω φώτα σκούρου χρώματος βελτιώνουν τον χαρακτηριστικό σχεδιασμό της Opel και η νέα γυαλιστερή μαύρη επιφάνεια της πίσω πόρτας που διατίθεται σε συνδυασμό με τη μαύρη οροφή, καθιστά το νέο Crossland σημαντικά πιο δυναμικό στην εμφάνιση από το προκάτοχο μοντέλο. Νέας σχεδίασης είναι και οι ζάντες 16 και 17 ιντσών που προσφέρονται στον εξοπλισμό του μοντέλου, με διχρωμία ή μονόχρωμες και αυτές στο ίδιο «πνεύμα» δυναμικής εμφάνισης για το νέο μοντέλο.

Advertisement
Advertisement

Οι λάτρεις των σπορ εκδόσεων, θα ικανοποιηθούν και με το παραπάνω από το Crossland GS Line+. Αυτή η νέα έκδοση στην οποία συμπεριλαμβάνονται μαύρες ζάντες ελαφρού κράματος 17 ιντσών, μαύρη οροφή, εργονομικά καθίσματα πιστοποιημένα με AGR (Aktion Gesunder Rücken) για οδηγό και συνοδηγό, πίσω φώτα LED και ράγες οροφής κάνουν το compact SUV πραγματικά ξεχωριστό. Η γενναιόδωρη αίσθηση του χώρου και τα εργονομικά μπροστινά καθίσματα του Crossland θα κάνουν τα ταξίδια ακόμα πιο άνετα. Το SUV πείθει επίσης με υψηλό επίπεδο ευελιξίας, χάρη στα ατομικά συρόμενα έως και 150 χιλιοστά και ανακλινόμενα (χωρισμένα 60:40) πίσω καθίσματα. Ο χώρος αποσκευών, με το τράβηγμα του πίσω καθίσματος τελείως εμπρός, εμφανίζει την κορυφαία χωρητικότητα των 520 λίτρων, από 410 που είναι όταν το πίσω κάθισμα είναι στην κανονική του θέση. Η πλήρης αναδίπλωση των καθισμάτων, εκτείνει το χώρο φόρτωσης έως και τα 1.255 λίτρα.

Οι δυναμικοί οδηγοί θα εκτιμήσουν ιδιαίτερα τις βελτιώσεις που έκανε η Opel στο πλαίσιο του Crossland. Οι μηχανικοί της Opel στο Russelsheim έχουν εξελίξει νέα ελατήρια και αμορτισέρ για την μπροστινή ανάρτηση με τα γόνατα McPherson αλλά και την αντιστρεπτική πίσω. Σε συνδυασμό με τις αλλαγές στο σύστημα διεύθυνσης που εμφανίζει καλύτερη ακρίβεια του τιμονιού και συνολικά αναβαθμισμένη αίσθηση, το νέο Crossland προσφέρει μια βέλτιστη ισορροπία άνεσης και ευελιξίας. Διαθέσιμο για το νέο Crossland είναι και το IntelliGrip που έχει σχεδιαστεί για να προσφέρει στον οδηγό την καλύτερη πρόσφυση ανά πάσα στιγμή και για κάθε περιβάλλον. Το IntelliGrip διαθέτει τις ακόλουθες πέντε λειτουργίες:

  1. Normal / On-road: Η «Κανονική λειτουργία» ενεργοποιείται μόλις ξεκινήσει το Crossland. Οι ρυθμίσεις ESP και ελέγχου πρόσφυσης είναι κατάλληλες για κανονικές συνθήκες οδήγησης στο κέντρο της πόλης, στον αυτοκινητόδρομο ή στην εξοχή.
  2. Snow: Αυτή η ειδική χειμερινή λειτουργία επιτρέπει τη βέλτιστη πρόσφυση σε παγωμένες και χιονισμένες επιφάνειες με ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Ο έλεγχος πρόσφυσης ρυθμίζει την ολίσθηση των μπροστινών τροχών, επιβραδύνοντας τον περιστρεφόμενο τροχό και μεταφέροντας τη ροπή στον άλλο μπροστινό τροχό.
  3. Mud: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει περισσότερη ολίσθηση των τροχών. Αυτή η σκόπιμη περιστροφή του τροχού με τη λιγότερη πρόσφυση κατά την κυκλοφορία του οχήματος επιτρέπει την απομάκρυνση λάσπης από το ελαστικό, το οποίο στη συνέχεια μπορεί να ανακτήσει την πρόσφυση. Εν τω μεταξύ, ο τροχός με τη μεγαλύτερη πρόσφυση λαμβάνει την υψηλότερη ροπή. Αυτή η λειτουργία είναι ενεργή έως και 80 χλμ./ώρα.
  4. Sand: Αυτή η λειτουργία επιτρέπει μια μικρή ταυτόχρονη περιστροφή και των δύο μπροστινών τροχών, επιτρέποντας στο όχημα να κινείται και να μειώνει τον κίνδυνο βύθισης όταν το έδαφος είναι σαθρό.
  5. Off ESP: Σε αυτή την επιλογή, απενεργοποιείται το ESP και ο έλεγχος πρόσφυσης σε ταχύτητες έως και 50 χλμ./ώρα. Για λόγους ασφαλείας, Το IntelliGrip επιστρέφει αυτόματα στην «κανονική λειτουργία» σε ταχύτητες άνω των 50 χλμ./ώρα.
Advertisement

Οι οδηγοί και οι επιβάτες μπορούν να απολαύσουν όχι μόνο την ισχυρή πρόσφυση, αλλά είναι επίσης καλά συνδεδεμένοι και διασκεδασμένοι χάρη στη γκάμα των συστημάτων ψυχαγωγίας που περιλαμβάνουν το Radio BT, το Multimedia Radio και το κορυφαίο πολυμέσα Navi Pro με έγχρωμη οθόνη αφής 8,0 ιντσών. Οι μονάδες πολυμέσων είναι επίσης συμβατές με το Apple CarPlay και το Android Auto. Τα συμβατά smartphone έχουν τη δυνατότητα επαγωγικής (ασύρματης) φόρτισης. Επιπλέον, το Crossland προσφέρει την προαιρετική υπηρεσία «OpelConnect» με πληροφορίες κυκλοφορίας σε πραγματικό χρόνο και τρέχουσες τιμές καυσίμων, καθώς και άμεση επικοινωνία για βοήθεια σε περίπτωση βλάβης και κλήσεις έκτακτης ανάγκης. Το νέο Opel Crossland διατίθεται με μια γκάμα κινητήρων για να μπορεί κάθε ενδιαφερόμενος να βρει αυτό που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες του. Η γκάμα αυτή αποτελείται από βενζινοκινητήρες 1,2 λίτρων (από 83 έως 130 ίππους) και diesel 1,5 (με 110 και 120 ίππους) που πληρούν τις προδιαγραφές της νόρμας Euro 6d. Φυσικά, όλο το πακέτο των συστημάτων υποβοήθησης του οδηγού δίνει το παρόν ως μέρος του βασικού εξοπλισμού του νέου Crossland, το οποίο πρέπει να περιμένουμε στη χώρα μας από τις αρχές του επόμενου έτους.

Advertisement

Δείτε ακόμα:

Πόσο θα κοστίζει το νέο Opel Mokka στην Ελλάδα;

Advertisement

Με ξεχωριστό στυλ το επόμενο Opel Astra

Δοκιμή: Opel Grandland X Hybrid4 300PS