Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Nissan Murano

Ελλάδα 7:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Nissan Murano

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Nissan Murano

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Μετά το ανανεωμένο Juke και τα νέα Qashqai, X-Trail, έφθασε η ώρα να δούμε και τη νέα γενιά του Murano. Ήταν γνωστό εδώ και καιρό ότι το μεγάλο crossover της Nissan θα κάνει πρεμιέρα στις 16 Απριλίου στην έκθεση της Νέας Υόρκης. Όπως ισχύει και με τα μικρά… αδελφάκια του, θα είναι διαθέσιμο τόσο ως προσθιοκίνητο όσο και με σύστημα 4×4.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Έμπνευση των σχεδιαστών του νέου Murano αποτέλεσαν αρκετά πρωτότυπα μοντέλα, με κυριότερο το Resonance, το οποίο είχε πρωτοεμφανιστεί τον Ιανουάριο του 2013 στο Ντιτρόιτ. Στο εμπρός μέρος το βλέμμα πέφτει στη νέα εταιρική μάσκα (V-Motion την ονομάζει η Nissan) και τα φωτιστικά σώματα τύπου μπούμερανγκ. Ανάλογης λογικής είναι και η όψη της ουράς του αμαξώματος (το οποίο έχει συνολικό μήκος 4,89 m), ενώ εντύπωση κάνουν οι φουσκωμένοι θόλοι (φιλοξενούν τροχούς 18 ή 20 ιντσών) και οι έντονες ακμές. Οι τρεις πίσω επιβάτες θα έχουν πλούσιους χώρους για τα γόνατά τους, όπως μαρτυρά και το μεταξόνιο των 2,82 m.

Η Nissan ανεβάζει σε κατηγορία… απτής ποιότητας την τρίτη γενιά του crossover, όπως είναι αντιληπτό και από την εικόνα του εσωτερικού. «Οι ιδιοκτήτες του Murano θέλουν το περιβάλλον τους – είτε είναι το σπίτι, ο χώρος εργασίας ή το αυτοκίνητό τους – να είναι όμορφο, με στιλ και αποδοτικό. Το νέο Murano αγκαλιάζει όλες αυτές τις αξίες ενώ είναι και εντυπωσιακό», υποστήριξε ο Αντιπρόεδρος της ιαπωνικής εταιρείας, Andy Palmer.

Advertisement
Advertisement

Για τις Ηνωμένες Πολιτείες, όπου θα κατασκευάζεται και θα διατίθεται αρχικά από τα τέλη του 2014, το Murano εφοδιάζεται με το V6 DOHC των 3,5 lt. και των 260 PS, κινητήρας που συνδυάζεται με κιβώτιο Xtronic. Στην Ευρώπη βέβαια θα το δούμε και με 2λιτρα σύνολα βενζίνης και diesel, πιθανόν και με υβριδικό σύστημα. Η απόσταση από το έδαφος προσεγγίζει τα 18 cm, τυπική για ένα crossover.