Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Citroen C4!

Ελλάδα 21:35
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Citroen C4!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Citroen C4!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

To μικρομεσαίο γαλλικό μοντέλο αλλάζει ολοκληρωτικά. Εγκαταλείπει τη hatchback φιλοσοφία και μετατρέπεται σε ένα σύγχρονο φουτουριστικό SUV με πολλές τεχνολογίες. Ας γνωρίσουμε τη νέα γενιά του Citroen C4.

Advertisement
Advertisement


To C4 μπήκε στην γκάμα της Citroen το 2004 αντικαθιστώντας το πετυχημένο Xsara. Μετά από 16 χρόνια συνεχούς παρουσίας στην αγορά και δύο γενιές, το γαλλικό μοντέλο αποκτά SUV αμάξωμα φιλοδοξώντας να σταδιοδρομήσει σε μια από τις πιο εμπορικές κατηγορίες της ευρωπαϊκής αγοράς. Ξεκινώντας από τον τομέα της σχεδίασης, η γενικότερη φιλοσοφία είναι παρεμφερής με την αισθητική των C3 Aircross & C5 Aircross. Ωστόσο, οι Γάλλοι πρόσθεσαν τις απαραίτητες πινελιές και έτσι, το τελικό αποτέλεσμα είναι αν μη τι άλλο μοναδικό και ιδιαίτερα σύγχρονο.

Στο εμπρόσθιο μέρος, οι μεγάλοι τριγωνικοί προβολείς στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα και οι λεπτές λωρίδες LED δένουν αρμονικά με τη νέα σχεδιαστική φιλοσοφία που είδαμε το τελευταίο διάστημα από τη Citroen. Περισσότερο ενδιαφέρον παρουσιάζει το πίσω τμήμα όπου, εκτός της έντονης κλίσης της οροφής που παραπέμπει σε κουπέ αμάξωμα, κυριαρχούν οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες μεταξύ των φωτιστικών σωμάτων και του πορτ μπαγκάζ.

Από τη μοναδική εικόνα του εσωτερικού που έχουμε στη διάθεσή μας, ξεχωρίζουν οι δύο μεγάλες ψηφιακές οθόνες, που για πρώτη φορά βλέπουμε σε μοντέλο της Citroen. Μάλιστα, εκείνη που τοποθετείται στο κέντρο του ταμπλό εισάγει μια νέα αισθητική με έντονα «κοψίματα» στη δεξιά πλευρά. Επίσης, ξεχωρίζουν οι αεροπορικού τύπου διακόπτες για τον κλιματισμό και ο μικρός επιλογέας ταχυτήτων που «φωλιάζει» εντός της κονσόλας.

Advertisement
Advertisement

Το νέο Citroen C4 θα λανσαριστεί με τρία διαφορετικού τύπου μηχανικά σύνολα: βενζίνη, ντίζελ και ηλεκτρικό. Μάλιστα, για την τελευταία έκδοση, την e-C4, όπως θα καλείται, οι Γάλλοι υπόσχονται μια ξεχωριστή εμπειρία ηλεκτροκίνητου αυτοκινήτου με μεγάλη αυτονομία κίνησης. Ψηλά ο πήχης αναμένεται να μπει και στον τομέα της άνεσης μέσω μιας νέας σειράς συστημάτων που θα εφαρμόζει.

Περισσότερα τεχνικά χαρακτηριστικά και λεπτομέρειες για το νέο C4 θα έχουμε στις 30 Ιουνίου κατά τη διάρκεια της πανευρωπαϊκής παρουσίασής του.

Copyright William CROZES @ Continental Productions