Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Audi Q5 Sportback

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτό είναι το νέο Audi Q5 Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτό είναι το νέο Audi Q5 Sportback

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Όπως έχει κάνει και στο μικρότερο Q3, η Audi παρουσιάζει έκδοση Sportback και στο μεγαλύτερο Q5, εντάσσοντας ένα ακόμη crossover-coupe στη γκάμα της.

Advertisement
Advertisement

Με το νέο Q5 Sportback η Audi θα ανταγωνιστεί μοντέλα όπως η BMW X4 και η Mercedes GLC Coupe, θέλοντας να εισέλθει και αυτή με αξιώσεις στη μεσαία premium κατηγορία των μοντέλων του είδους.

Φυσικά, το κύριο χαρακτηριστικό του νέου μοντέλου αποτελεί το καινούργιο design του πίσω τμήματός του που του χαρίζει πιο κουπέ στυλ, ενώ παράλληλα το καθιστά και πιο μακρύ κατά 7 χιλιοστά συγκριτικά με το Q5 (μήκος: 4,69 μέτρα). Παράλληλα, λόγω της νέας σχεδίασης, το Q5 Sportback έχει χαμηλότερο αεροδυναμικό συντελεστή (cd: 0,30).

Advertisement
Advertisement

Ένα ακόμη στοιχείο που ξεχωρίζει το νέο μοντέλο είναι τα τεχνολογίας OLED πίσω φώτα, τα οποία μπορούν να επιλεχθούν το πως θα ανάβουν ανάμεσα σε 3 διαφορετικούς τρόπους από τον ιδιοκτήτη, ενώ σε περίπτωση που κάποιο αυτοκίνητο πλησιάσει σε απόσταση λιγότερη από 2 μέτρα όταν το Q5 Sportback είναι σταματημένο, τότε τα φώτα ανάβουν όλα μαζί σαν μια προειδοποίηση.

Στο εσωτερικό, συναντούμε την ίδια εμφάνιση με αυτή του αντίστοιχου τμήματος του Q5, με τη διαφορά της παρουσίας μιας νέας κεντρικής οθόνης αφής 10,1 ιντσών για το καινούργιο σύστημα πολυμέσων Audi MIB 3. Παράλληλα, ο πίνακα οργάνων είναι πλήρως ψηφιακός.

Advertisement

Στους χώρους, αναμένεται λόγω της κλίσης της οροφής στο πίσω τμήμα ο «αέρας» για τα κεφάλια των πίσω επιβατών να είναι λιγότερος από αυτόν του Q5. To πορτ-μπαγκάζ διαθέτει χωρητικότητα 510 λίτρων όντας μικρότερο κατά 40 λίτρα συγκριτικά με αυτό του Audi Q5, ενώ υπάρχει και η δυνατότητα προσθήκης συρόμενου πίσω καθίσματος, που αυξάνει τη χωρητικότητα αυτή στα 570 λίτρα.

Στους κινητήρες θα δούμε τα ίδια μοτέρ με αυτά του Audi Q5, δηλαδή τους 2λιτρους TDI και TFSI (βενζίνη και diesel) των 204 ίππων, αλλά και τον 3λιτρο V6 TDI της σπορ έκδοσης SQ5 Sportback με 347 ίππους. Μετά το λανσάρισμα του μοντέλου στο πρώτο μισό της επόμενης χρονιάς θα δούμε και plug-in υβριδικές εκδόσεις.

Advertisement

Σημειώστε τέλος ότι η Audi θα προσφέρει εκτός της στάνταρ ανάρτησης, την πιο σπορ «S» ανάρτηση, επίσης επιλογή με ρυθμιζόμενα αμορτισέρ, αλλά και αερανάρτηση που θα μπορεί να διαμορφώσει το ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος σε μια απόσταση 60 χλστ. Φυσικά, το SQ5 Sportback έρχεται με δική του, πιο σπορ ρύθμιση της ανάρτησης.

Διαβάστε ακόμη:

Advertisement

Οι εκδόσεις εξοπλισμού του Audi A3 Sportback

Το ειδικά εξελιγμένο S Tronic του Audi A3 Sportback

Με αυτονομία 450 km το Audi Q4 e-tron