Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η πιο πολυτελής Panamera!

Ελλάδα 5:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η πιο πολυτελής Panamera!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η πιο πολυτελής Panamera!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Πρεμιέρα στο σαλόνι αυτοκινήτου του Λος Άντζελες θα κάνει στις 18 Νοεμβρίου η Panamera Exclusive Series. Πρόκειται για την υπερπολυτελή έκδοση του 4θυρου Grand Tourer της Porsche, η οποία θα παραχθεί σε μόλις 100 μονάδες και θα έχει βέβαια τιμή ανάλογη με όσα προσφέρει.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΚΩΣΤΑ ΜΠΙΤΣΙΚΩΚΟΥ (twitter.com/bitsi74)

Η Panamera Exclusive Series βασίζεται στην Turbo S Executive και εφοδιάζεται με το V8 κινητήρα των 4,8 lt., ο οποίος προσφέρει 570 PS και 71,4 kgm ροπής. Συνδυάζεται με το κιβώτιο διπλού συμπλέκτη PDK και εκτοξεύει το αυτοκίνητο των 2.080 kg στα 100 km/h εντός 3,9 sec, με το πακέτο Sport Chrono (η τελική ταχύτητα φθάνει τα 310 km/h).

Αυτό όμως που κάνει τη συγκεκριμένη Porsche σπάνια, είναι οι λεπτομέρειες στο εξωτερικό της και την καμπίνα των επιβατών. Η Panamera Exclusive Series φέρει διχρωμία αμαξώματος, με κύριο χρώμα το μαύρο και καφέ στο πλάι που… ξεθωριάζει προς τα πίσω. Εντοπίζουμε επίσης σκούρα κρύσταλλα για τα εμπρός και τα πίσω φώτα LED, πίσω διαχύτη και τετραπλή χρωμιωμένη απόληξη εξάτμισης, 20άρες μαύρες ζάντες αλουμινίου.

Advertisement
Advertisement

Στο εσωτερικό, υψηλής ποιότητας δέρμα «αγκαλιάζει» τα τέσσερα ανεξάρτητα καθίσματα, με τα εμπρός να είναι ρυθμιζόμενα πλήρως ηλεκτρικά. Έχει τοποθετηθεί αλουμινένιος επιλογέας του κιβωτίου PDK, ταμπελάκι «Panamera Exclusive Series» μπροστά από τον συνοδηγό με αρίθμηση από το 1 έως το 100 για το κάθε αυτοκίνητο, ενώ οθόνες 10,1 ιντσών στην πλάτη των εμπρός καθισμάτων προβάλλουν ταινίες, προσφέρουν σύνδεση με το διαδίκτυο κλπ. Και προαιρετικά, διατίθεται ταξιδιωτικό σετ από βαλίτσες, σακ βουαγιάζ, κατασκευασμένα από το ίδιο δέρμα με αυτό των καθισμάτων.

Όσο για την τιμή της, στη Γερμανία θα πλησιάζει τα 250.000 ευρώ.