Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα BMW 8-Series Coupe (video)

Ελλάδα 8:45
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Αυτή είναι η νέα BMW 8-Series Coupe (video)

ΝΕΑ

Αυτή είναι η νέα BMW 8-Series Coupe (video)

ΝΕΑ

Η αναμονή τελείωσε και η νέα BMW της Σειράς 8 είναι εδώ! Η νέα ναυαρχίδα της γερμανικής εταιρείας παρουσιάστηκε στο Μαν, εκεί όπου η αγωνιστική της εκδοχή αγωνίζεται στο φημισμένο αγώνα.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (instagram.com/SeitanF1)

Η νέα 8άρα παρουσιάζει μία αναβαθμισμένη σχεδιαστική γλώσσα η οποία σταδιακά θα υιοθετηθεί από όλη τη γκάμα. Προφανώς είναι πιο «γήινη» από την πρωτότυπη εκδοχή που είχε παρουσιαστεί το προηγούμενο καλοκαίρι αλλά παραμένει εντυπωσιακή.

Με «σαφήνεια» στις γραμμές της όπως λένε χαρακτηριστικά οι Γερμανοί, που όμως συνδυάζονται με μυώδεις λεπτομέρειες. Η τεράστια kidney grille στο πρόσθιο μέρος μαρτυρά με την πρώτη ματιά την καταγωγή του μοντέλου μήκους 4,843mm, πλάτους 1,902mm και ύψους 1,341mm ενώ τα φωτιστικά σώματα είναι ίσως τα πιο λεπτά που έχουμε δει σε μοντέλο της συγκεκριμένης εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Η πληθωρική 8άρα έχει μεταξόνιο στα 2,822mm κι αυτό εξασφαλίζει την απαιτούμενη πληθώρα χώρων στο εσωτερικό. Εκεί δεσπόζουν οι οθόνες υψηλής ανάλυσης 12.3 και 10.25 ιντσών. Άλλα αξιοσημείωτα στοιχεία είναι το δερμάτινο εσωτερικό, τα πολυλειτουργικά καθίσματα, οι πολλοί αποθηκευτικοί χώροι και τα 420 lt στον χώρο αποσκευών.

bmw-8-series-2018-c640tall

Στη M850i xDrive έκδοση, οι Βαυαροί έχουν τοποθετήσει μία «άκρως αναβαθμισμένη» εκδοχή του βραβευμένου V8 Twin-Turbo κινητήρα χωρητικότητας 4.4lt. Πιο αποδοτική καθώς προσφέρει 523 άλογα, 67 περισσότερα σε αυτή τη νέα της version.

Advertisement

Η τιμές της ροπής είναι στα 76.4 kgm (από τις 1800 rpm) ενώ όλη αυτή η δύναμη περνάει στους τροχούς μέσω μίας επίσης αναβαθμισμένης εκδοχής του γνωστού αυτόματου κιβωτίου οκτώ σχέσεων της BMW Steptronic Sport. Αυτή έχει νέο software και βελτιωμένο υδραυλικό έλεγχο ώστε να επιτυγχάνει αλλαγές πιο σπορ προσανατολισμού στην οδήγηση αλλά ταυτόχρονα, χωρίς ανάλογο τίμημα στην κατανάλωση.

Η κίνηση είναι και στους τέσσερις τροχούς, με το έξυπνο σύστημα να δίνει έμφαση στον πίσω άξονα όπου αυτό είναι εφικτό, για να μη στερήσει τίποτα από τους λάτρεις των πισωκίνητων οχημάτων. Τα 0-100 km/h έρχονται σε μόλις 3.7 δευτερόλεπτα – επίδοση supercar, ενώ η τελική ταχύτητα ορίζεται στα 250 km/h.

Advertisement

bmw-8-series-2018-b640

Στο λανσάρισμα η νέα 8άρα coupe θα προσφέρεται και στην έκδοση 840d xDrive, με τον 3λιτρο turbo-diesel κινητήρα απόδοσης 315 αλόγων και 69.1 kgm ροπής στις 1750 στροφές. Τα 0-100 έρχονται σε λιγότερα από πέντε δευτερόλεπτα! Αυτή αναμένεται να είναι η πιο φθηνή διαθέσιμη 8άρα.

Στον στάνταρ εξοπλισμό συναντώνται τεχνολογικές λύσεις όπως τα συστήματα active steering, roll stabilization, active cruise control, head-up display, park distance control κ.α.

Advertisement

Οι πωλήσεις της BMW 8-Series Coupe στην ευρωπαϊκή αγορά θα αρχίσουν τον προσεχή Νοέμβριο.

Δείτε τη νέα «Γερμανίδα» στο video που ακολουθεί…