Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η αυτόνομη «Γαία»

Ελλάδα 0:08
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αυτή είναι η αυτόνομη «Γαία»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η αυτόνομη «Γαία»

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Οι πληροφορίες του NewsAuto και του Άκη Τεμπερίδη σχετικά με το πρωτότυπο που η Italdesign είχε ετοιμάσει για την Έκθεση της Γενεύης, επιβεβαιώθηκαν.

Advertisement
Advertisement

ΤΟΥ ΠΑΝΟΥ ΣΕΪΤΑΝΙΔΗ (twitter.com/SeitanAuto)

Το πρωτότυπο Gea ή αν προτιμάτε «Γαία» καθώς βασίζεται στην ελληνική λέξη, είναι όντως ένα μεγάλο, πολυτελές και σεντάν που καθρεφτίζει το… αυτόνομο μέλλον της αυτοκίνησης. Έχει μήκος 5,37m, πλάτος 1,98m και ύψος 1,46m με το μεταξόνιο του στα 3,330mm.

Παρά τις μεγάλες διαστάσεις του, η χρήση αλουμινίου, μαγνησίου και ανθρακονήματος, έχει κρατήσει το συνολικό του βάρος στους δύο τόνους. Υπεύθυνοι για τη γοργή μετακίνησή του στο δρόμο, είναι τέσσερις ηλεκτροκινητήρες συνολικής ισχύος 775PS, με τον κατασκευαστή να κάνει λόγο για τελική ταχύτητα της τάξης των 250 km/h.

Advertisement
Advertisement

Όπως το δυνατό του χαρτί, είναι η πολυτέλεια. Εμφανής τόσο στο εξωτερικό όσο και στο εσωτερικό. Στο πρώτο μέτωπο συναντάμε τεράστιους τροχούς 26 ιντσών και ιδιαίτερου σχεδιασμού λεπτά LED φωτιστικά σώματα που αλλάζουν χρώμα ανάλογα τον τρόπο οδήγησης. Είναι στο λευκό υπό φυσιολογικές συνθήκες και το μπλε αν η Gea κινείται αυτόνομα. Οι θύρες ανοίγουν με αντίθετη φορά ενώ εντός τους υπάρχουν τέσσερα αυτόνομα καθίσματα.

«Όταν σχεδιάσαμε τη Gea, σκεφτόμασταν τους επιχειρηματίες του αύριο και το βαθμό κατά τον οποίο πρέπει να μπορούν να αξιοποιούν το χρόνο που ξοδεύουν εντός του αυτοκινήτου», είπε χαρακτηριστικά ο Wolfgang Egger, επικεφαλής σχεδιασμού της Italdesign.

Advertisement

Έτσι, υπάρχουν τρεις ρυθμίσεις για τη λειτουργίες του εσωτερικού. Στη ρύθμιση «business» αλλάζει ο φωτισμός, με κυρίαρχο χρώμα το λευκό που επιτρέπει την παραγωγικότητα και τη συγκέντρωση. Οθόνες LED 19’’ ανοίγουν από την οροφή ενώ το εμπρός δεξί κάθισμα, μπορεί να κάνει περιστροφή 180 μοιρών, επιτρέποντας τον άμεσο διάλογο ανάμεσα στους επιβάτες.

Advertisement

Στη ρύθμιση «wellness», η συνεργασία με τη Technogym οδήγησε σε πιο ζεστά χρώματα φωτισμού, την ώρα που οι επιβάτες μπορούν να κάνουν ισομετρικές ασκήσεις! Δύο αλουμινένια χερούλια προεκτείνονται από τα πίσω καθίσματα, επιτρέποντας ασκήσεις στον κορμό του σώματος ενώ ανάλογη τροποποίηση μπορεί να υπάρξει και στο πάτωμα, δίνοντας δυνατότητα ασκήσεων step! Κι αν κουραστείτε, υπάρχει και ψυγείο ώστε να μπορείτε να δροσιστείτε!

Τέλος, στη ρύθμιση «dream», επιτυγχάνεται η μέγιστη δυνατή χαλάρωση. Το εσωτερικό έχει πλέον μπλε φωτισμό, ο φως που μπαίνει από τα παράθυρα περιορίζεται, στα μόνιτορ εμφανίζεται έναστρος ουρανός ενώ το πίσω δεξί κάθισμα μπορεί να μετατραπεί σε κρεβάτι, στα πρότυπα της πρώτης θέσης στα αεροπλάνα.

Advertisement