Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Beetle «παντρεύεται» με το iPhone

Ελλάδα 5:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το Beetle «παντρεύεται» με το iPhone

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το Beetle «παντρεύεται» με το iPhone

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Ως «παγκόσμια πρεμιέρα» διαφημίζει η Volkswagen την παρουσίαση του iBeetle στην έκθεση της Σαγκάης. Δεν πρόκειται για έκδοση του σκαραβαίου με διαφορετικό κινητήρα, αλλά για το πρώτο μοντέλο της γερμανικής μάρκας με ενσωματωμένο το iPhone. Το smartphone της Apple και ο σταθμός υποδοχής του θα αποτελέσουν μέρος του στάνταρ εξοπλισμού τόσο του κλειστού όσο και του cabriolet iBeetle. Παράλληλα, θα διατίθενται προαιρετικά στις υπόλοιπες εκδόσεις του Volkswagen.

Advertisement
Advertisement

Η αρχή θα γίνει το προσεχές φθινόπωρο με τα iPhone 4 και 4S, ενώ από τις αρχές του 2014 θα είναι διαθέσιμο και το τελευταίας γενιάς iPhone 5. Ο σταθμός υποδοχής του iPhone (docking station) είναι εγκατεστημένος στο ταμπλό, πάνω από την κεντρική κονσόλα. Απλά τοποθετώντας το iPhone, ο οδηγός θα έχει στη διάθεσή του όλες τις λειτουργίες, όπως χάρτες πλοήγησης, τηλέφωνο, ακρόαση μουσικής μέσω των ηχείων του αυτοκινήτου και άλλα πολλά.

Η Volkswagen και η Apple συνεργάστηκαν και για την δημιουργία αποκλειστικής εφαρμογής, η οποία προσφέρει άπειρες δυνατότητες. Ενδεικτικά, το iPhone μπορεί να χρησιμοποιηθεί για τη σύνδεση με διαδικτυακό ραδιόφωνο, για να φιλοξενεί στη οθόνη του ενδείξεις (όπως μέτρηση επιτάχυνσης G, θερμοκρασία λαδιού, πυξίδα κ.α.), να τραβά φωτογραφίες και να τις ανεβάζει π.χ. στο facebook.

Το iBeetle θα διαφέρει και οπτικά, με τροχούς 18 ιντσών, βαμμένους γκρι εξωτερικούς καθρέπτες, το σήμα «iBeetle» στα εμπρός φτερά και τα μαρσπιέ, γκρι λεπτομέρειες στο εσωτερικό.[nggallery id=2442]

Advertisement
Advertisement