Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πολυτελές… Leaf

Ελλάδα 5:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Το πολυτελές… Leaf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το πολυτελές… Leaf

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από το LE Concept θα προκύψει εντός δύο ετών το πρώτο μοντέλο μηδενικών ρύπων της Infiniti. Δανείζεται τεχνολογία από το Leaf της Nissan και φέρει εσωτερικό από το… μέλλον. Το πρωτότυπο μοντέλο της Infiniti έκανε πρεμιέρα στην έκθεση της Νέας Υόρκης και συγκέντρωσε πάνω του τα βλέμματα λόγω της φουτουριστικής του σχεδίασης. Αν πιστέψουμε τα στελέχη του κατασκευαστή πολυτελών αυτοκινήτων, τότε η έκδοση παραγωγής δεν θα απέχει δραματικά από την εικόνα του LE Concept.

Advertisement
Advertisement

Η σχεδίαση του τετράθυρου sedan εκτός από το να συναρπάζει, έχει ως στόχο και τη μείωση της αεροδυναμικής αντίστασης. Την κίνηση χαρίζει ένας ηλεκτροκινητήρας ισχύος 134 PS, ενώ η ροπή των 33,2 kgm είναι διαθέσιμη ανά πάσα στιγμή. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου χαρίζουν στο LE Concept αυτονομία 160 km.

Το εσωτερικό του πρωτότυπου ηλεκτρικού sedan «ξεχειλίζει» από τεχνολογία. Οι δύο οθόνες αφής στην κεντρική κονσόλα θα ενημερώνουν τον οδηγό για την αυτονομία του οχήματος, τους δημόσιους σταθμούς φόρτισης και το χρόνο που απομένει για τη φόρτιση. Με μήκος όσο αυτό του G37 – δηλαδή 4,73 μέτρα – το LE Concept δεν κάνει παραχωρήσεις στον τομέα της άνεσης για τους επιβάτες. Προς την ίδια κατεύθυνση έχει υιοθετηθεί και η λύση της τοποθέτησης των μπαταριών κάτω από την καμπίνα. Έτσι επιτυγχάνεται παράλληλα και χαμηλό κέντρο βάρους.[nggallery id=16]