Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο ηλεκτρικό RAV4

Ελλάδα 13:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το νέο ηλεκτρικό RAV4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το νέο ηλεκτρικό RAV4

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Από το Λος Άντζελες και τις υπόλοιπες μεγάλες πόλεις της Καλιφόρνια θα αρχίσει μέσα στο καλοκαίρι η κυκλοφορία του νέου ηλεκτρικού RAV4. Αποτελεί αποτέλεσμα συνεργασίας επί σχεδόν δύο έτη της Toyota και της Tesla Motors, η οποία προμηθεύει τον ηλεκτροκινητήρα και τις μπαταρίες. Το RAV4 (παρουσιάστηκε στο 26ο Διεθνές Συνέδριο Ηλεκτρικών Οχημάτων στην πόλη των αγγέλων) έχει ισχύ 156 PS και κίνηση στον εμπρός άξονα.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός μπορεί να επιλέξει ανάμεσα σε δύο θέσεις λειτουργίας, τη Normal και τη Sport. Στην πρώτη περίπτωση τα 100 km/h έρχονται από στάση σε 8,6 sec και η τελική ταχύτητα ανέρχεται σε 137 km/h. Στη δεύτερη, οι αντίστοιχοι αριθμοί είναι 7 sec και 160 km/h. Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου έχουν 8ετή εγγύηση και φορτίζονται εντός 6 ωρών σε παροχή 240V. Τα στελέχη της Toyota υποστηρίζουν ότι υπό πραγματικές συνθήκες εξασφαλίζουν αυτονομία 160 km στο ηλεκτρικό RAV4.

Σε σχέση με το συμβατικό RAV4, η ηλεκτρική εκδοχή φέρει ανασχεδιασμένο προφυλακτήρα, μάσκα, εξωτερικούς καθρέπτες, πίσω αεροτομή ώστε να εμφανίζει χαμηλότερη αεροδυναμική αντίσταση. Η Toyota υποστηρίζει ότι δεν έχουν επηρεαστεί αρνητικά οι διαθέσιμοι χώροι για τους επιβάτες και τις αποσκευές τους. Η τοποθέτηση των μπαταριών χαμηλά και στο κέντρο του οχήματος δίδει μάλιστα στο RAV4 EV χαμηλότερο κέντρο βάρους και άρα βελτιωμένη οδική συμπεριφορά. Στην κεντρική κονσόλα ξεχωρίζει η οθόνης αφής διαγωνίου 8 ιντσών. Σε αυτήν απεικονίζονται οι λειτουργίας της πλοήγησης, του ηχοσυστήματος και οι πληροφορίες του συστήματος ηλεκτροκίνησης.

Στόχος είναι οι πωλήσεις 2.600 μονάδων του RAV4 EV τα επόμενα τρία χρόνια, με τις τιμές στις ΗΠΑ να αρχίζουν από τα 50.000 δολάρια. Παραμένει πάντως άγνωστο αν μελλοντικά το ηλεκτρικό SUV της Toyota θα διασχίσει τον Ατλαντικό.[nggallery id=85]

Advertisement
Advertisement