Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μελλοντικό μεγάλο coupe της BMW

Ελλάδα 21:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το μελλοντικό μεγάλο coupe της BMW

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Το μελλοντικό μεγάλο coupe της BMW

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Αυτή είναι η Gran Lusso Coupe, αποτέλεσμα συνεργασίας του σχεδιαστικού οίκου Pininfarina με τον κατασκευαστή από το Μόναχο. Η πρεμιέρα της έγινε στην έκθεση Concorso d’Eleganza Villa d’Este, το ετήσιο ραντεβού ιστορικών και πολυτελών μοντέλων, στις όχθες της λίμνης Κόμο της Ιταλίας.

Advertisement
Advertisement

Παρότι δημιουργήθηκε αποκλειστικά για τη συγκεκριμένη εκδήλωση, οι φήμες τη θέλουν να αποτελεί τον «προπομπό» της μελλοντικής Σειράς 8. Ενός μεγάλου δίθυρου coupe επιδόσεων, το οποίο θα αναμετρηθεί με αυτοκίνητα όπως η Mercedes CL και η Bentley Continental GT.[nggallery id=2636]

Οι σχεδιαστές του Pininfarina «σεβάστηκαν» την ταυτότητα κάθε sport μοντέλου της BMW: μεγάλο μεταξόνιο, μακρύ καπό, οροφή με έντονη κλίση. Οι αποκλειστικές ζάντες των 21 ιντσών τονίζουν κι άλλο το χαρακτήρα της Gran Lusso. Στο υπερπολυτελές εσωτερικό, όπου το δέρμα και το ξύλο συνδυάζονται αρμονικά, μπορούν να φιλοξενηθούν τέσσερις επιβάτες, έχοντας στη διάθεσή τους όλες τις ανέσεις.

Η BMW δεν μοιράστηκε μαζί μας λεπτομέρειες για τα τεχνικά χαρακτηριστικά της Gran Lusso Coupe, πέραν του ότι κάτω επελέγη ένας V12 κινητήρας. Προφανώς πρόκειται είτε για τον 6λιτρο με ισχύ 544 PS από την 760Li είτε για τον ακόμη μεγαλύτερο (χωρητικότητας 6,6 lt) της Rolls Royce, ο οποίος στην περίπτωση της νέας Wraith αποδίδει 632 PS.

Advertisement
Advertisement