Live Κίνηση
Περισσότερα
ΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό Leon με 330 PS!

Ελλάδα 9:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Το αγωνιστικό Leon με 330 PS!

ΑΓΩΝΕΣ

Το αγωνιστικό Leon με 330 PS!

ΑΓΩΝΕΣ

Τη βάση για το μελλοντικό αγωνιστικό της μοντέλο σε πρωταθλήματα όπως το WTCC θα αποτελέσει το πρωτότυπο Leon Cup Racer. Η παρουσίασή του γίνεται από τη Seat στην έκθεση Worthersee 2013, στο Ράιφνιτζ της Αυστρίας. Το Leon Cup Racer βασίζεται στο πεντάθυρο μοντέλο και είναι βαμμένο σε ματ γκρι με πορτοκαλί λεπτομέρειες. Πατά σε αγωνιστικούς τροχούς 18 ιντσών και φέρει μετατρόχια φαρδύτερα κατά 40 cm σε σχέση με το αυτοκίνητο παραγωγής.

Advertisement
Advertisement

Ως κινητήρας στο πρωτότυπο αγωνιστικό Leon έχει επιλεγεί ο 2λιτρος TSI, πουσαρισμένος όμως ώστε να αποδίδει 330 PS και 35,7 kgm ροπής. Η κίνηση περνά στους εμπρός τροχούς μέσω 6τάχυτου κιβωτίου DSG, ενώ υπάρχει και ηλεκτρονικό διαφορικό. Παραλλαγή του Leon Cup Racer για αγώνες αντοχής θα δύναται να εξοπλιστεί με σειριακό κιβώτιο και μηχανικό διαφορικό. Για το Παγκόσμιο Πρωτάθλημα Αυτοκινήτων Τουρισμού θα τοποθετηθεί βέβαια κινητήρας 1.6.

Η Seat Sport όρισε μάλιστα και προσωρινή τιμή για την τελική έκδοση του Leon Cup Racer. Με το κιβώτιο DSG και το ηλεκτρονικό διαφορικό θα κοστίζει 70.000 ευρώ (χωρίς τους φόρους), ενώ με το σειριακό κιβώτιο και το μηχανικό διαφορικό η τιμή ανεβαίνει στα 95.000 ευρώ (επίσης χωρίς φόρους). Στη Seat ελπίζουν να είναι σε θέση να προμηθεύσουν τους πελάτες με το Leon Cup Racer από την επόμενη κιόλας σεζόν.[nggallery id=2543]