Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στη Βαρκελώνη το ηλεκτρικό up!

Ελλάδα 23:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Στη Βαρκελώνη το ηλεκτρικό up!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στη Βαρκελώνη το ηλεκτρικό up!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Δύο παγκόσμιες πρεμιέρες φιλοξενεί η έκθεση αυτοκινήτου της Βαρκελώνης, που ανοίγει τις πύλες της για το κοινό στις 11 Μαΐου. Η μία αφορά το e-up!, την ηλεκτρική έκδοση του αυτοκινήτου πόλης της Volkswagen. Η γερμανική εταιρεία είχε ανακοινώσει αρχικά ότι το μηδενικών ρύπων μοντέλο της θα έκανε πρεμιέρα το Σεπτέμβριο στη Φρανκφούρτη, όμως τελικά επέλεξε την πόλη της Ισπανίας για τα επίσημα αποκαλυπτήρια.

Advertisement
Advertisement

Οι μέτοχοι της Volkswagen είχαν πάντως την ευκαιρία να το δουν από κοντά τον περασμένο Μάρτιο στη γενική συνέλευση, όταν και το είχε παρουσιάσει το NewsAuto.gr. Το τετραθέσιο μικρό φέρει ηλεκτροκινητήρα μέγιστης ισχύος 82 PS, ο οποίος αποδίδει διαρκώς 55 PS. Η μέγιστη τιμή της ροπής φθάνει τα 21,4 kgm και είναι διαθέσιμη από την πρώτη στιγμή.

Οι μπαταρίες ιόντων λιθίου μπορούν να φορτιστούν σε ποσοστό 80% εντός μόλις μισής ώρας και όταν είναι γεμάτες εξασφαλίζουν μέγιστη αυτονομία 150 km.Το e-up! έχει βάρος 1.185 kg και επιταχύνει από στάση στα 100 km σε 14 sec (αγγίζει σε τελική ταχύτητα τα 135 km/h).

Σε σχέση με τις απλές εκδόσεις, το ηλεκτρικό up! ξεχωρίζει από τα φώτα ημέρας LED σε σχήμα «C» στον προφυλακτήρα, τις 15άρες ζάντες αλουμινίου σε αποκλειστική σχεδίαση, το λογότυπο «e-up!» κάτω από τους εξωτερικούς καθρέπτες και στην πέμπτη πόρτα. Παράλληλα έχει βελτιωθεί η αεροδυναμική συμπεριφορά του αυτοκινήτου. Στο εσωτερικό συναντάμε ανοικτά γκρι καθίσματα με μπλε ραφές, δερμάτινο τιμόνι και επιλογέα ταχυτήτων, λεπτομέρειες από χρώμιο.[nggallery id=2554]

Advertisement
Advertisement