Live Κίνηση
Περισσότερα
ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην παραγωγή το S60 Polestar!

Ελλάδα 16:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Στην παραγωγή το S60 Polestar!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Στην παραγωγή το S60 Polestar!

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΕΙΣ

Η Volvo έκανε τελικά το μεγάλο βήμα, δημιουργώντας το πρώτο αυτοκίνητο δρόμου με τα αγωνιστικά «γονίδια» της Polestar. Οι πωλήσεις του S60 Polestar θα αρχίσουν από την Αυστραλία τον προσεχή Ιούνιο, ως πιλοτικό πρόγραμμα. Ανάλογα με την αντίδραση του κοινού θα εξεταστεί το λανσάρισμα του sport sedan και σε άλλες αγορές, ανάμεσά τους και η ευρωπαϊκή.

Advertisement
Advertisement

Το αυτοκίνητο παραγωγής βασίζεται στο πρωτότυπο S60 Polestar, το οποίο ενθουσίασε με την εμφάνιση και τις επιδόσεις του. Σε δοκιμή μάλιστα του σουηδικού Auto Motor und Sport είχε επικρατήσει στην πίστα των Audi RS4 Avant και BMW M3. Τώρα τα πράγματα θα είναι σαφώς πιο δύσκολα για το Volvo, καθώς σε αντίθεση με τα 508 PS στο πρωτότυπο μοντέλο, ο V6 των 3 lt. αναβαθμίστηκε μέχρι τα 350 PS. Η μέγιστη τιμή της ροπής ξεπερνά τα 51 kgm.[nggallery id=2427]

Η κίνηση περνά σε όλους τους τροχούς μέσω του συστήματος 4WD της Haldex και αυτόματο 6άρι κιβώτιο, εξελιγμένο ειδικά για την περίσταση από την Polestar. Η διαδικασία 0-100 km/h διαρκεί 4,9 sec, ενώ η τελική ταχύτητα περιορίζεται ηλεκτρονικά στα 250 km/h.

Οι επεμβάσεις συνεχίστηκαν και στο πλαίσιο, τις αναρτήσεις με αμορτισέρ της Ohlins, τα φρένα της Brembo (με δίσκους διαμέτρου 336 mm μπροστά και 302 mm πίσω), την αεροδυναμική απόδοση (εμπρός splitter, πίσω αεροτομή και διαχύτης). Οι τροχοί των 19 ιντσών πατούν σε ελαστικά της Michelin, διαστάσεων 235/40. Όλα αυτά έχουν οδηγήσει το βάρος του S60 Polestar να ανέβει στα 1684 kg.

Advertisement
Advertisement